Vali Balkanlıoğlu, A Haber’in Canlı Yayın Konuğu oldu

''Ordu’ya gelen iç ve dış turist sayısında yüzde 28 oranında bir artış var''

info@karadenizekonomi.com / 18.06.2015

Vali Balkanlıoğlu, A Haber’in Canlı Yayın Konuğu oldu

Vali İrfan Balkanlıoğlu, A Haber kanalında yayınlanan “Ajans Haber” programının canlı yayın konuğu oldu.

Ordu-Giresun Havalimanında gerçekleştirilen canlı yayında, havalimanının açılmasıyla birlikte turizmde sağlanan hareketlilik ve Arap yatırımcıların Ordu’ya olan ilgisi konuşuldu.

 “Ajans Haber” programında, Ordu-Giresun havalimanının turizme olan etkisini anlatan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Ulaşım ve yol medeniyet demek. Turizmde de en önemli sorun ulaşım. İnsanlar gitmek istedikleri yerlere en kısa sürede ulaşmak istiyorlar. Ordu-Giresun Havalimanın açılmasıyla birlikte Ordu, turizmin gözdesi olma yolunda“ diye konuştu.

Ordu Valiliği görevine başlayalı bir yıl olduğunu ve Ordu’ya hayran kaldığını belirten Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu’nun güzellikleri dillere destan. Buradaki güzellikler saklı bir hazine gibi kimse bilmiyor. Bir tanıtım atağına da geçtik. Karadeniz’de güzellik namına ne varsa Ordu'da fazlasıyla var. Ancak, ulaşımdaki sorunlar nedeniyle burası keşfedilmemiş bir cennetti. Yaptığımız tanıtımlarla birlikte turizmde gözle görülür bir artış gözlemliyoruz. Ordu’ya gelen iç ve dış turist sayısında yüzde 28 oranında bir artış var. Bunu havalimanına borçluyuz. Havalimanı ile birlikte insanlar hem burayı gezmeye, görmeye geliyorlar, hem de yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi bir il olma durumunda” dedi.

“Otellerde yüzde 30 civarlarında artış oldu. Otellerde yüzde 40'lar, yüzde 50'ler civarında bir doluluk varken, şimdi otellerde doluluk oranı yüzde 80 bazen yüzde 90'lara ulaşıyor ama yıl ortalaması yüzde 80 oldu. Bazen otellerde yer bile bulamıyoruz. Otellerimiz dolu bu da yeni otel yatırımlarını gündeme getirdi” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Ordulular memleketlerini çok sevdikleri için ormanların içerisine, vadilere, dağ başlarına çok güzel konutlar yapmışlar, çoğu villa şeklinde apartmanlar var bunların hepsi turizme kazandırılabilir. Araplardan gelip beğendikleri evleri yüksek kiralarla bu şahıslardan almışlar. Arap medyasının temsilcilerini Ordu’da ağırlamıştık. Ordu ile ilgili yaptıkları haberlerin çok büyük etkisi oldu. Medine’de ikamet eden bir şirket temsilcisi bize geldi bizim Çaybaşı ilçemizde 100 dönümlük bir alanda hem tatil köyü, hem mini golf sahalarıyla birlikte hem de engelliler ve yaşlılar rehabilitasyon merkezi yapılmak üzere bir tatil köyü tatil cenneti yapmak üzere el sıkışıldı. Yerin tahsisi konusunda Başbakanlıkta onayda bekleniyor. Suudi Arabistan’dan, Kuveyt’ten, Katardan yatırımcılar geliyorlar ve burada özellikle turizm yatırımı üzerinde durmak istiyorlar. Havalimanı bunu sağladı. Artık, o bölgelerden buraya insanlar gelip burayı da ziyaret etmek istiyorlar. Şimdi Suudi Arabistan’dan da bir yatırımcı burada konut sektörüne girmek istiyor. Fatsa ilçemizde 100 üzerinde konut bu şahıslar tarafından satın alınmış durumda. Cidde Türk Havayolları Müdürü Ordulu. Kendisi buraya geldiğinde müjdeyi vermişti. Ordu’ya direk uçuşlar yapılacak. Ancak, THY’den uçak kiralama çabası içindeler” şeklinde konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu’nun sahili hiç bozulmamış. Yaylaların, koyların güzelliği çok cazip. Niyetimiz pastayı büyütmek. Bu güzellikleri herkesle paylaşıp, fındığa bağlı ekonomiden kurtulmak istiyoruz. Ordu-Giresun Havalimanı Türkiye’nin en büyük prestij projelerinden bir tanesi. Tamamen denizin doldurulmasıyla yapılan modern bir havalimanı” diyerek, sözlerini tamamladı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar