Vali Balkanlıoğlu, Almanya’da Türk İşadamları ile Biraraya Geldi

Validen Almanya Çıkarması..

info@karadenizekonomi.com / 13.11.2015

Vali Balkanlıoğlu, Almanya’da Türk İşadamları ile Biraraya Geldi

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen, üretimden ihracata hedef 2023 projesi kapsamında makine imalatı sektöründe iletişim ve işbirliğini artırmak amacıyla Almanya’da düzenlenen programa katıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ile işadamlarından oluşan 20 kişilik heyet Frankfurt, Giessen, Wetzlar, Hanau, Weitefeld, Waechstersbach, Kayzenfurt kentlerinde incelemelerde bulundu.

Ordu Sanayi ve Ticaret Odası'nın Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı desteğiyle düzenlediği iş gezisi çerçevesinde Frankfurt'a gelen Vali Balkanlıoğlu ve 20 

kişilik Ordulu iş adamı grubu, Almanya'dan Hessen Eyaleti milletvekilleri Turgut Yüksel (SPD) ve İsmail Tipi (CDU) nin de katılımıyla Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen toplantıda Frankfurt bölgesinde faaliyet gösteren Türk iş adamlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Avrupa'da yaşayan Türklerin, siyasi karar alma süreçlerine etki edebilmeleri için bulundukları ülkelerin vatandaşlıklarına geçmelerinde fayda olduğunu dile getirerek, “Burada yaşayan insanlarımızın milli, manevi ve dini değerlerini kaybetmeden yaşadıklarını görmek sevindirici” diye konuştu.

Almanya'ya gelen ilk kuşağın çok zor şartlar altında çalıştıkları için topluma uyum sağlamada zorluklar yaşadıklarını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “İkinci ve üçüncü kuşak topluma çok daha hızlı uyum sağladı. Bugün Almanya'da yaşayan Türk kökenliler arasında çok sayıda iş adamı ve milletvekili var” dedi.

Konuşmasında ulaşımın önemine değinen ve Ordu'ya denize dolgu olarak yapılan havalimanının dünyanın en modern havalimanlarından birisi olduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, Ordu’nun turizmde bir marka olacağını kaydetti ve ”Türkiye'nin güçlü bir devlet olması, sizin burada başınız dik yürümenizi sağlıyor” şeklinde konuştu.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ise yaptığı konuşmada "Ordu'lu işadamlarından oluşan heyetimiz uluslararası arenada ülkemizi ve sanayi sektörünü başarıyla temsil etmektedir. Almanya programımızla bu kapsamda Ordu'nun adının dünyanın dört bir yanında yankılanmasını sağlayacağız. Türk sanayi ve sanayicisinin uluslararası alanda saygın bir konuma ulaşacağına olan inancımız tamdır” dedi.

MÜSİAD Hessen Başkanı Musa Aydın ise, Hessen bölgesinin Almanya'nın en önemli eyaletlerinden biri olduğunun altını çizerek, “Bu bölgede yaklaşık 180 bin Türk vatandaşı yaşıyor. Alman vatandaşlığına geçenlerle birlikte 250 bin kişilik bir Türkiye toplumu var. Frankfurt Avrupa'nın finans merkezi. Frankfurt'ta Sanayi ve Ticaret Odası'na bağlı olan her 6 şirketten biri yurt dışı ile bağlantılı bir şirket. Biz de MÜSİAD Hessen olarak üyelerimizle birlikte bu eyalette ve Almanya genelinde çalışmalarımızı arttırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet Almanya’daki ilk temaslarını Wetzlar'daki dünyaca ünlü Optik Fabrikası Leica ile çok sayıda ünlü Alman fabrikalarına mal üreten Recep Yıldız'ı ziyaret ederek başladı. Hanau Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Salih Taşdirek ile Genel Sekreter Dr.Günter Quidde'den ülkenin ekonomik durumu ve yatırım fırsatları hakkında bilgi aldı. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar