Vali BALKANLIOĞLU, Altaş TV'de “Karadeniz Ekonomi” Program'ının Konuğu Oldu

BALKANLIOĞLU;“Amacımız, Ordu’yu Marka Haline getirmek”

info@karadenizekonomi.com / 21.03.2015

Vali BALKANLIOĞLU, Altaş TV'de “Karadeniz Ekonomi” Program'ının Konuğu Oldu

Ordu'nun tek ekonomi programı  ''Karadeniz Ekonomi''programı'nın bu hafta ki konuğu Vali İrfan BALKANLIOĞLU'ydu. Murat GÜRSOY'un  hazırlayıp sunduğu program da A'dan Z'ye Ordu konuşuldu.Yaklaşık 8 aydır Ordu halkına hizmet eden Vali  Balkanlıoğulu ''Amacımız Ordu'yu marka şehir haline 

getirmek''diyerek Ordu'nun doğal güzelliklerine dikkat çekti.

“Ordu’nun Güzelliği Büyüleyici”

8 ay önce Ordu Valiliği görevine başladığını söyleyen Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Her çalıştığımız bölgenin kendine özgü sorunları, imkanları güzellikleri mevcut. Ordu, Karadeniz’in incisi güzel bir il. Ordu’yu gördüğüm zaman ilk edindiğim intibah yeşilliği ve doğası ile muhteşem bir güzelliğe sahip olduğuydu. Ordu’da stres atmaya, sıkıntıları gidermeye müsait çok yerler var. 19 ilçenin tamamını gezdim. Köylere, beldelere uğradık. Tanıtım amaçlı gezmeye, görmeye değer ne kadar yer varsa önce oraları inceliyoruz” diyerek, Ordu’nun ekonomisinin fındığa dayalı olduğunu, alternatif ürünler üzerinde çalışıldığını söyledi.

“Uçakları Gökyüzünde Görmenin Bahtiyarlığını Yaşayacağız”

Ordu’nun önemli projelerinden olan Ordu-Giresun havalimanı ile ilgili üst yapıda çalışmaların hızlı olarak sürdüğünü, gece- gündüz 3 vardiya çalışıldığını ve tarifeli uçuşların Haziran ayından önce başlayacağını belirten Vali BALKANLIOĞLU, Ordu-Giresun havalimanının iki il’e çok şey katacağını, her açıdan kalkındırıp, geliştireceğinin altını çizerek, ”Uçakları Ordu-Giresun semalarında görmenin bahtiyarlığını yaşayacağız” dedi. Dereyolu, Çevre yolu ile Ordu merkez, Fatsa ve Ünye Organize sanayi Bölgesi çalışmaları ile ilgili de bilgiler verdi.

“Tanıtıma Ağırlık Veriyoruz”

Tanıtım konusuna ağırlık verildiğini belirten Vali BALKANLIOĞLU, Ordu’yu tanıtmak için yaptığımız çalışmalar kapsamında dergilerde gazetelerde, ulusal televizyonlarda geniş yer veriliyor. Biliyorsunuz turizmde ulaşım en büyük problem. Turistler en kısa sürede gidecekleri mekanlara ulaşmak istiyor. 

Havalimanının açılmasıyla ulaşımda büyük bir rahatlama olacak ve tanıtımlarla bir patlama yaşayacağımıza inanıyorum. Türkiye’nin turizm merkezi olabiliriz. Tanıtım ataklarımız devam ettikçe turist sayısı da artacak. Bugün baktığımızda yüzde 18 oranında artış olduğunu görüyoruz. Turizmle birlikte Ordu göç vermeyecek, aksine tersine göç olacaktır. Üniversitemiz Ordu için bir şans. Ordu’da üniversite bir hayli yol almış, 15000 üzerinde öğrencisi var her senede artıyor. Üniversite Ordu için bir çok alanda amiral gemisi olacak konumda. 15000 insanın çoğu dışarıdan geliyor, hareket getiriyorlar” diye konuştu.

“Amacımız, Ordu’yu Marka Haline getirmek”

“Vali BALKANLIOĞLU, “Yaylalar açısından şanslı bir vilayetiz. derelerimiz var. Amacımız Ordu’yu turizmde marka haline getirmek. Turizm, yayla turizmi deyince insanın akınla ordu gelsin istiyoruz. Bu da tanıtımla oluyor. Bütün ulusal kanallarda yayınlanan programlarda Ordu’yu çıkardık, yine devam edecek. Yaylalarımızı birbirine bağlayan yeşil yol çok önemli. Yaylaların doğasına uygun mekanlar yapılsın. İnsanlar doyumsuz tatil yapsın istiyoruz. Her mevsimin ayrı bir güzelliği var. Bizim gelen insanlara güzel imkanlar sunmamız lazım” şeklinde konuştu.

Vali BALKANLIOĞLU, kentsel dönüşümle ilgili yöneltilen bir soruya ise, Kentsel dönüşümle birlikte Ordu’nun daha güzel bir şehir olacağını ve bu konuda belediyenin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

“Karar Almada ve Uygulamada STK’lar Çok Önemli”

Sivil Toplum Kuruluşlarının önemine değinen Vali BALKANLIOĞLU, “Karar alma ve uygulama sürecinde STK’ların önemini biliyoruz. Onlarla görüş alışverişinde bulunuyoruz. Yeterince olmasa da projeler üretilmeye başlandı” dedi.

“Hamiyet Projesi Çok Önemli”

Vali BALKANLIOĞLU, İlk olarak Perşembe Kaymakamlığı tarafından başlatılan Hamiyet projesi ile ilgili olarak ta “Yetim ve öksüz çocuklarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bütün Kaymakamlarımıza da talimat verdik. Hayırsever insanlarımızın da katkılarıyla çocukların ihtiyaçları gideriliyor” diye konuştu.

“Ordu Halkı Her Konuda Bize Destek Oluyor”

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Ordu, güvenilir bir il. İnsanlar güleryüzlü, misafirperver, yapılan her işte bize destek oluyorlar. Çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar