Vali Balkanlıoğlu Çamsan'ın Sorunlarını Dinledi

Poyraz:''Hammadde Sorunumuz Var''

info@karadenizekonomi.com / 2.05.2015

Vali Balkanlıoğlu Çamsan'ın Sorunlarını Dinledi

Vali İrfan Balkanlıoğlu, sağladığı istihdam ve oluşturduğu katmadeğerle Ordu ekonomisinin önde gelen özel sektör kuruluşlarından birisi olan Çamsan Poyraz Şirketinin Yönetim Kurulu ile öğle yemeğinde bir araya gelerek, karşılaştıkları sorunlar ve ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı.

Valilikte yapılan mutat asayiş toplantısı sonrasında İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur ile birlikte Kökenli Köyündeki fabrikanın sosyal tesislerinde düzenlenen öğle yemeğine katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu, Çamsan Poyraz A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz, Başkan Vekili Sedat Aksakallı, Genel Müdür Cengiz Erdal, Fabrika Müdürü Sadi Kasap, İdari Müdür Cevat Gürkan karşıladı.

Yemekte, Çamsan Poyraz A.Ş. hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz, Çamsan’ın 1984 yılında çok ortaklı bir şirket olarak MDF üretimi üzerine kurulduğunu belirterek, “Çamsan, 1984 yılında Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun ilk, Avrupa’nın 4. MDF fabrikası olarak kuruldu. Her geçen yıl büyüyen ve gelişen Çamsan, 1997 yılında Türkiye’de ilk laminat parke üretimine başladı. Başta Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere yaklaşık 20 ülkeye ihracat yapan Çamsan, 2011 yılında hakim ortaklar arasında bir kısmi bölünme yaşadı. Ordu’daki fabrika ve üretim tesisleri 2011 yılı Mart ayından itibaren Çamsan Poyraz olarak üretimini sürdürmektedir. Çamsan Poyraz A.Ş. bünyesinde 430 kişi istihdam edilmektedir. Nakliyeci kooperatifinde çalışanlarla birlikte Çamsan Poyraz, 500’e yakın kişinin ekmek kapısıdır” dedi.

Çamsan Poyraz A.Ş.’nin karşılaştığı sıkıntılar ve ihtiyaçlarla ilgili de bilgi veren Hakan Poyraz, “Bizim ürettiğimiz ürünün satışında ve pazarlanmasında bir sorunumuz yok. Ancak, hammadde sorunumuz var. Fabrikamızdaki tesislerde günde bin ton odun işliyoruz. Hammaddemiz olan odunu, ağacı Türkiye’den karşılamakta sıkıntı yaşıyoruz. Orman işletmelerinde yeterli orman emvali yok. Mecburen yurt dışından ithal etmek durumunda kalıyoruz. Onda da bazı sorun ve sıkıntılar yaşıyoruz. Dışarıdan sermaye gelsin Ordu’ya yatırım yapılsın isteniyor ama biz kendi yerli sermayemize, işadamlarımıza yatırımcılarımıza sahip çıkamıyoruz. Biz Çamsan Poyraz A.Ş. olarak teknolojimizi yenileyelim, yeni yatırımlar yapalım istiyoruz ama bazı olumsuzluklarla karşılaşıyoruz. İnşallah bunları aşıp, Ordu ekonomisinin lokomotifi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Çamsan Poyraz A.Ş.’nin Ordu’nun önemli sanayi kuruluşlarından birisi olduğunu ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu da, “Çamsan Poyraz A.Ş., Ordu’nun hem istihdamına, hem ihracatına, hem de sosyal hayatına sağladığı katkılarla önemli bir sanayi kuruluşumuzdur. Bu kuruluşumuzun sorunları ve sıkıntılarıyla yakından ilgilenmek, giderilmesi noktasında bizlerin üzerine düşenleri yerine getirmek, yapılacak yeni yatırımların önünü açmak ve kendilerine her konuda yardımcı olmak bizim görevimizdir. Biz, işsiz bir kişiyi nasıl iş sahibi, aş sahibi yaparız diye düşünüp duruyoruz. Oysa bu kuruluşumuzdan 500’e yakın kişi evine ekmek götürüyor. Çamsan Poyraz A.Ş.’ye tüm Orduluların sahip çıkması lazım. Biz, daha önce karşılaştıkları bazı sorunların çözüme kavuşmasında kendilerine yardımcı olduk. Bundan sonra da karşılaştıkları sorunların, sıkıntıların aşılmasında kendilerine yardımcı olacağız” şeklinde konuştu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar