Vali Balkanlıoğlu, “Tarıma Değer Katanlar” Yarışmasında Dereceye Girenleri Kutladı

"Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Budama Elemanı Benim Uygulamalı Eğitim Projesi" nde görevli personellerimizde Sayın Valimiz İrfan BALKANLIOĞLU tarafından Başarı Belgesi ile ödüllendirilmiştir.

info@karadenizekonomi.com / 22.12.2016

Vali Balkanlıoğlu, “Tarıma Değer Katanlar” Yarışmasında Dereceye Girenleri Kutladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca düzenlenen "Tarıma Değer Katanlar" yarışması Projeler kategorisinde ikinciliğe layık görülen Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan "Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Budama Elemanı Benim Uygulamalı Eğitim Projesi" nde görevli personellerimizde Sayın Valimiz İrfan BALKANLIOĞLU tarafından Başarı Belgesi ile ödüllendirilmiştir.

Sayın Valimiz İrfan BALKANLIOĞLU'nun makamında gerçekleştirilen törene İl Müdürümüz Kemal YILMAZ ve projede görev alan personellerimiz

   katılmıştır. Sayın Valimiz BALKANLIOĞLU;"81 ilden yarışmaya katılan birçok proje arasından Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Budama Elemanı Benim Uygulamalı Eğitim Projesi'nin ikincilik ödülüne layık görülmesinden dolayı başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz olmak üzere ekibine teşekkür ediyorum. Böyle bir ödül aldıklarına göre tarım çalışıyor demektir. İlimizin tarımsal ürünü olan fındıkta bu tür çalışmaların olması bizleri memnun ediyor. Bu proje ile mevcut fındık bahçelerimizde tekniğine uygun budama ile hastalık ve zararlıların önüne geçerken verim ve kaliteyi de artırmış bulunuyoruz. Proje ile doğru bilinen yanlışlar düzeltilirken kalifiye elemanda yetiştirilerek istihdamada katkı sağlanmış oluyor. Ben buradan projede görev alan tüm personeli tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum." şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Kemal YILMAZ'da; "Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan, "Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Budama Elemanı Benim Uygulamalı Eğitim Projesi" Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu Tarıma Değer Katanlar yarışması projeler kategorisinde ikincilik ödülüne layık görülmüştür. İlimizin en önemli tarımsal ürünü olan fındıkta verim ve kaliteyi artırmak adına hazırladığımız bu projeyle üreticilerimizi bilinçlendirmeyi, fındık hastalık ve zararlıları ile mücadele çalışmaları ile birlikte, budama, toprak tahlili ve gübreleme gibi verim ve kaliteye direkt etkili unsurlar hakkında yanlış bilinenleri ortadan kaldırmayı amaçladık. Proje kapsamında 2015 yılında 5 ilde toplam 1.065 budama elemanı yetiştirdik. Projemizin başarılı olması ve üreticilerimizin de bu konuda isteklerinin olması üzerine projenin ikincisini de 2016 yılında düzenleyerek 1.122 budama elamanı daha yetiştirerek toplamda budama elamanı sayımızı 2.187' ye ulaştırmış olduk. Projemizin verim ve kaliteye direkt etki eden budama konusunda eğitimli buda elemanları yetiştirerek, tarımsal istihdama da büyük bir katkı sağladığımız inancındayım. Projemizin bu ödülü alması bizleri ve personelimizi motive etmesi açısından güzel ve gurur vericidir. Ayrıca Sayın Valimiz İrfan BALKANLIOĞLU tarafından Başarı Belgesi ile onurlandırılmaktan da ben ve personelim son derece mutlu olduk. Bakanlığımız tarafından verilen ikincilik ödülü olan 5.000 TL'yi tüm arkadaşlarımızın ortak kararıyla Mehmetçik Vakfına bağışlıyoruz." diyerek sözlerine son vermiştir.

Açıklamaların ardından Sayın Valimiz İrfan BALKANLIOĞLU tarafından Başarı Belgeleri projede görevli personellerimize verilmiştir. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar