Vali Balkanlıoğlu, TRT1 Ana Haber’de Ordu’yu Anlattı

Vali''Turizm hareketi % 40 oranında arttı''

info@karadenizekonomi.com / 17.08.2015

Vali Balkanlıoğlu, TRT1 Ana Haber’de Ordu’yu Anlattı

Vali İrfan Balkanlıoğlu, TRT1 Ana Haber Bültenin’de kendisi ile gerçekleştirilen röportajda Ordu’yu anlattı.

Vali Konağı bahçesinde yapılan röportajda Ordu’nun büyüleyici güzelliğinden bahseden Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu Karadeniz'in incisidir. Sahili hiç bozulmamış, Sakin Şehir (Cittaslow) ünvanını almış bir şehirdir. Milyonlarca yılda oluşan koyları, denizin ormanla buluştuğu, geniş ve serin yaylaları, 

türkülere konu olmuş dereleri , çağlayanları ve yüzmeye müsait serin suları ile cennet bir şehir Ordu. Yazı ayrı, kışı ayrı güzel. Her türlü sportif etkinliğin yapılabildiği, doğal beslenilebildiği, çok güzel bir il. Karadeniz’de güzellik namına ne arıyorsanız Ordu'da mevcut”diye konuştu.

“Ordu’ya yönelik tanıtım faaliyetlerimiz devam ediyor” diyen Vali Balkanlıoğlu,”Ordu'nun uçsuz, bucaksız yaylaları bulunuyor. Çambaşı ve Aybastı İlçesi Perşembe yaylası başta olmak üzere ilçelerimizin kendisine ait yaylası var. Bu yaylalar artık keşfedildi ve buralara yerli, yabancı turistler gelmeye başladı. Turizm hareketi % 40 oranında arttı. Otellerde boş yer bulmak iyice zorlaştı. Ordu’ya gelmek isteyenler açısından erken rezervasyon yaptırmaları iyi olur” şeklinde konuştu.

Ordu’da yamaç paraşütü, aletli dalış, zıpkınla balık avlama gibi her türlü spor etkinliği de yapılabileceğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu'ya gelen her insan maddi manevi arınmış huzur bulmuş olarak, her türlü stres ve sıkıntısını geride bırakarak ayrılır. Ordu halkı misafirperver ve güler yüzlüdür. Türkiye’nin en güvenilir şehridir. Sahil yolunda rahatsızlık duymadan herkes çok rahat yürüyebilir. Ordu gezmeye, görmeye ve dinlenmeye ihtiyacı olan insanlar için mükemmel bir yer” diyerek sözlerini tamamladı. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar