Validen Fatsa OSB ziyareti

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında yapıldı.

info@karadenizekonomi.com / 12.12.2017

Validen Fatsa OSB ziyareti

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan Fatsa OSB Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen Fatsa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısına, Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa OSB Müdürü Olgun Topkaya katıldı.

Fatsa OSB Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

Gündemdeki konuların görüşüldüğü Fatsa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısında, Fatsa OSB’nin genişletilmesi ve ilave alanın kamulaştırma durumu hakkında Vali Seddar Yavuz’a bilgilendirmede bulunuldu.

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi içinden geçen Fatsa Çevre Yolu Projesi’nin durumunun da ele alındığı toplantıda, Fatsa Çevre Yolu Projesi’nin, Fatsa OSB’yi etkilemeyecek şekilde viyadüklerle geçilmesi ve Fatsa OSB’ye bağlantı yolu yapılması şartıyla Karayollarına izin verilmesi karar bağlandı.

Fatsa OSB’deki Bazı İşletmelere Ziyarette Bulundu

Vali Seddar Yavuz, toplantı sonrasında, Fatsa OSB’de faaliyet ve üretim yapan Aydın Kontrplak, SLN Tekstil ve Ekip Tekstil işletmelerini ziyaret etti.

İlk ziyaretini, 300 kişiye istihdam sağlayan ve kontrplak üretimi yapan Aydın Kontrplak(Aykonsan) işletmesine yapan Vali Seddar Yavuz, işletme sahipleri Muhterem ve Kerem Aydın’dan yapılan üretim ve faaliyet hakkında bilgi aldı. İşletme sahibi Kerem Aydın, Türkiye’deki kontrplak üretiminin %10’unu gerçekleştirdiklerini, Fatsa OSB’de ikinci işletmeyi kurduklarını ve üretim kapasitelerini artırdıklarını ifade etti.

Daha sonra ünlü spor markalarına spor kıyafetleri üretimi yapan ve halihazırda 390 kişiye istihdam sağlayan SLN Tekstil firmasına yapan Vali Seddar Yavuz, firma müdürü Hamide Çeçen’den yapılan üretim hakkında bilgi aldı. Firma olarak, kurumsallığa önem verdiklerini ifade eden Hamide Çeçen, yılda 4,5 milyon spor kıyafet ihracatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vali Seddar Yavuz’un, Fatsa OSB’deki işletme ziyaretinin son durağı 340 kişiye istihdam sağlayan ve giyim üretimi yapan Ekip Tekstil firması oldu. Firma sahipleri Enver Arslan ve Mehmet Özkan’dan yapılan üretim ve faaliyetle ilgili bilgi alan Vali Yavuz, firma sahiplerini ve çalışanlarını tebrik etti.

Basın Mensuplarına Açıklamada Bulundu

Fatsa OSB’deki, Yönetim Kurulu Toplantısı ve işletme ziyaretlerine ilişkin açıklamada bulunan Vali Seddar Yavuz, “Bugün Fatsa OSB’de hem yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdik, hem de Fatsa OSB’de üretim yapan firmalarımızı ziyaret ettik. Çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldık. Fatsa OSB’nin 1. kısmı tamamen dolmuş durumda. Dolayısıyla yeni bir genişleme alanıyla ilgili çalışıyoruz. Bununla ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarda da şuana kadar kamulaştırmayla ilgili anlaşmalar aşağı yukarı yüzde 70 oranında tamamlanmış durumda. Özellikle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızdan elde ettiğimiz ödeneklerle 8 milyon civarında kamulaştırma ödemesi yaptık. Şu ana kadar 50 milyonluk daha uzlaşma sağlandı. Geri kalan kamulaştırma bedellerinin de ödenmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Ordu’da 2. OSB, Fatsa’da OSB genişletme, Ünye’de ise yeni bir OSB olmak üzere 3 OSB’yi süratle bitirmek istiyoruz. Şehir vizyonu olarak da minimum 30 bin kişinin OSB’de çalıştığı bir şehir planlıyoruz. Buna yönelik olarak da çalışmalarımız devam ediyoruz. Öncelikle kamulaştırma işlemlerini devam ettiren Fatsa Belediyemize, OSB yönetimimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu şehre gelip, bu şehre güvenen yatırımcılara teşekkür ediyorum. Fatsa’ya güvensinler, Ordu’ya güvensinler. Yeni OSB’leri bitirdiğimizde, süratle bu şehirde yatırım yapmak üzere yatırımcıları bekliyoruz. Çünkü ciddi avantajlar sunuyoruz. Ordu’da, teşvikler bakımından 5. bölge teşviklerinden istifade etme imkanları var. Bu da yatırımcıya cazip gelecek. Ayrıca özellikle havaalanı gibi çeşitli ulaşım imkânları gibi avantajları bulunuyor. Dolayısıyla bu yatırım ortamını en iyi şekilde şehrimiz lehine değerlendirmek istiyoruz. Ülkemize bir katma değer sunmak ve yaratmak istiyoruz. Şimdiden bütün yatırımcılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Fatsa OSB’de şu anda yaklaşık 3.700 civarında istihdam var. Önümüzdeki günlerde bu rakamın 4 bini geçeceğini düşünüyoruz. Yatırımcılarla yapmış olduğumuz görüşmeler bunu gösteriyor. Bu da şehrimiz için önemli bir değer olduğunu düşünüyorum” dedi.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti

Vali Seddar Yavuz, Fatsa OSB’deki işletme ziyaretlerinin ardından, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası’na da ziyarette bulundu.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş tarafından karşılanan Vali Seddar Yavuz, Oda bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Eğitim Atölyesinde tekstil üzerine eğitim gören kursiyerleri ziyaret ederek, yaptıkları eğitim hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş’ın makamına geçen Vali Seddar Yavuz, burada bir süre Başkan Karataş ve diğer konuklarla sohbette bulunduktan sonra Fatsa’dan ayrılarak, Ordu’ya hareket etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar