Üretime ve Kalkınmaya İhtiyacımız Var

Gündemi değerlendiren OTSO Meclis Başkanı Levent Yıldırım, “Ekonomimizi kalkındırmaya ve işsizliği düşürmeye ihtiyacımız var” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 29.01.2022

Üretime ve Kalkınmaya İhtiyacımız Var

Dünyada yaşanan olumsuzlukların ülkemizi de olumsuz etkilediğini açıklayan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Levent Yıldırım, pandeminin ve Dünya’da yaşanan olumsuzlukların altın, döviz piyasasına etkilerini anlattı. Yıldırım, ayrıca son dönemde yaşanan enflasyon ve enerji krizinin sanayici ile ihracatçıya etkileri hakkında açıklamada bulundu.

Pandeminin etkisiyle altın ve döviz piyasalarında yaşanan artışın pandeminin etkisinin biraz azalmasıyla piyasalarda aşağı yönde bir beklenti olduğunu açıklayan  OTSO Meclis Başkanı Levent Yıldırım, “İşte dünyadaki bu pandeminin etkisinin azalmış olması ve ülkeler arasındaki krizlerin azalmış olması altında birazcık daha geri gelme beklentisi olabilir. Bütün bunların dışında altının bundan sonra böyle çok aşırı derecede artış yönünde bir şey beklemiyoruz. Ama tabi biliyorsunuz altını sadece ons ve dolar fiyatı da kalkınca ister istemez altın fiyatı yukarı tırmanıyor” şeklinde açıkladı.

 

Yastık altı altının ekonomiye katkısı yok

Altına yatırım yapanların ekonomiye katkısının pek olmadığını söyleyen Levent Yıldırım, “Altının yastık altında olması ekonomiye kazandırılması için bir tehlike arz ediyor. Yani piyasadan para çekiliyor belli bir yere gidiyor. Yani insanlar hani gelip bizden yani kuyumcu olarak bizden alabilirler ama bankadan çoğu işlem yapılıyor. Doğrudan bankadan bir yatırım için altın almış olması dolara yatırılmasından altına yatırım daha evla oluyor. Yani bankadan yapılan işlemler ile daha çok kayıt dışında yapılan işlemler Türkiye ekonomisine yine de bir şekliyle kazandırılmış oluyor böylece” diyerek bankalardan yapılan altın yatırımlarının ekonomiye katkı sağlayacağını ifade etti.

 

Üretime ve kalkınmaya ihtiyacımız var

Dünya’da yaşanan olumsuzlukların ülkemizi de etkilediğini söyleyen Levent Yıldırım, “Dünyada bir yerde kötülük yada olumsuzluk varsa onun bizi etkilememesi mümkün değil. Herkes gibi biz de bu olumsuzluklardan nasibimizi alıyoruz. Bu kesintilerin mutlaka bir mantıksal yönü vardır ama bunu biran önce çözüp üretime, ekonomimizi kalkındırmaya, işsizliği düşürmeye ihtiyacımız var. Şuan mevcut kapasitemizin bile altına düşürmemiz ve yaşadığımız bu olumsuzluklar mutlaka 1, 2 veya 3 yıl sonra ekonomik olumsuzluk olarak geri dönecektir” şeklinde ifade ederek sıkıntıların çözülerek üretimin devam etmesine ihtiyaç olduğunu belirtti.

 

Ekonomik paket piyasaları rahatlattı

Yeni ekonomik paket hakkında konuşan Levent Yıldırım, “1-2 ay önce bir olumsuzluk yaşadık. Enflasyonun arttığını gördük. Artık bu olumsuzlukları yaşamak istemiyoruz. Stabil bir ortam istiyoruz ticaretin gelişmesi için. Hükümetin aldığı kararlar son derece güzel oldu. Birden alevlenen fiyatların periyodik olarak aşağı geldiğini gördük. Bu durumda piyasaları rahatlattı” dedi.

 

Ticarette bilgi ve tecrübe şart

Ticarette tecrübe ve bilginin şart olduğunu da sözlerine ekleyen Levent Yıldırım,  “Ticarette olumsuzluklar olacaktır. Ticaret yapacak birinin mutlaka şu kriterlerde, şu dayanıklılıkta ve şu esneklikte olabilir dememiz lazım. Bunlardan birincisi öz sermaye eksikliğidir. İkincisi bilgi eksikliğidir. Bilgi ve tecrübe eksikliği vardır” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar