Yenilenen Samsun-Sivas Demir Yolu hattı uluslararası ticareti canlandıracak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca modernizasyonu yapılan Samsun-Sivas Demir Yolu Hattı, Karadeniz'den İç Anadolu'ya doğru ticari koridorunun kapasitesini artırarak bölgeyi uluslararası lojistik taşımacılığında yepyeni bir kimliğe kavuşturacak.

info@karadenizekonomi.com / 4.11.2020

Yenilenen Samsun-Sivas Demir Yolu hattı uluslararası ticareti canlandıracak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca modernizasyonu gerçekleştirilen "Samsun-Sivas Demir Yolu Hattı" ile Samsun Limanı daha aktif hale gelecek.

Türkiye'nin Karadeniz'deki demir yolu bağlantılı tek uluslararası limanı olan Samsun Limanı'nı İç Anadolu Bölgesi'ne ulaştıran demir yolu hattı sayesinde, gelen ve giden yükler çok daha hızlı bir şekilde taşınabilecek.

Yapılan yenileme çalışması ile daha önce yıllık 2 milyon ton yükün taşındığı hattaki dingil basınç kapasitesi 20 tondan 22,5 tona yükseltildi. Bu kapasite artışıyla demir yolu hattında yıllık 3 milyon ton yükün taşınması amaçlanıyor. Yenilenen sinyalizasyon sistemi sayesinde, hat kapasitesi iki katına çıkartılırken 8 saat 50 dakikalık demir yolu seyahat süresi ise 5 saat 45 dakikaya indirildi.

Bunun yanı sıra, mevcut 12 tünel iyileştirilirken, 19 yolcu durağı, 30 teknik bina, 1012 menfez inşa edildi. Hemzemin geçitlerde de güvenlik önlemleri artırılırken, 121 hemzemin geçidin güvenliği sağlandı. 1 karayolu üst geçidi, 6 üst geçit ve 1 yaya alt geçidi inşa edildi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar