Organik başarı

Naturka firmasının kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Candan, ülkemizin başarılı kadın girişimcilerinden.

info@karadenizekonomi.com / 20.06.2022

Organik başarı

 

Kendisi başarılı ve cesaret veren bir kadın girişimci olmasının yanı sıra çok ses getiren GRÜNN markasıyla ekmeğini topraktan kazanan Anadolu kadınlarının önündeki dezavantajları ortadan kaldırmaya odaklanan bir isim. Onlara fırsat verildiği takdirde başarılı olacaklarını her fırsatta gösteren kadın girişimciliğinin en başarılı örneklerinden. Organik tarım esaslarına göre üretilen klasik ürünlerden farklı olarak, yapmış olduğu Ar-Ge çalışmaları sonucunda, özellikle çocukların sabah kahvaltısının vazgeçilmezi olan fındık kreması ve enerji kaynağı olan pekmeze yeni bir kullanım alanı oluşturmak için yeni bir ürün geliştirerek organik sektörde yerini almış. Geliştirmiş olduğu organik pekmezli fındık kreması ile organik gıda sektöründe bir ilk olup “kaliteli üretim yapan, öncü ve yenilikçi marka” kimliği ile çok kısa sürede tüketicilerin beğenisini kazanmış.

 

Hiçbir aşamada kimyasal yok

Hiçbir aşamada ürünlerinde kimyasal maddeler kullanılmadığını söyleyen Nuray Candan, “Organik tarımda ürün yetiştirilmesi, toplanması, hasat, kesim, işleme, ambalajlama, muhafazakâr depolama, taşıma ile ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar olan diğer işlemlerde, kimyasal madde veya tarım ilacı kullanılmıyor” dedi. Ayrıca doğal çevreyi de böylece koruduklarını sözlerine ekleyen Nuray Candan, “Organik tarım, tarımsal üretimde yanlış uygulamalar sonucu bozulan, doğal dengeyi korumayı amaçlayan alternatif bir üretim yöntemi. Bu yöntemde sentetik gübre, ilaç, kimyasal madde kullanılmıyor. Gelecek nesilleri korumak için organik tarım yapılmalı” açıklamalarında bulundu.

 

Kadın girişimci olarak hedefleri büyük

Bir bankanın düzenlediği üreten kadınlar yarışmasında finale kaldığını da belirten Nuray Candan’ın hedefinde birçok ülkeye ürünlerini satmak var. Girişimci kadın olarak hedeflerini de açıklayan Nuray Candan, “Şuan İngiltere, Almanya, İsviçre, Katar, Kuveyt ve Bahreyn’e ihracat yapmaktayız. Hedefimde daha fazla ülkeye ihracat yapmak var. Farklı sağlıklı lezzetler, farklı tatlar ortaya çıkarmak da hedeflerim arasında. Bunun İçin birkaç ürün ARGE’si yaptım ve bekleme aşamasındayım, uygun zamanda üretime başlayacağız. İlk ürünümüz pekmezli fındıklı krema, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 2 yıllık bir Ar-Ge çalışması sonucunda formülize edilmiştir ve Türkiye’de üretilen organik sertifikalı ilk ve tek üründür” ifadelerini kullandı.

 

ASEL GÜRSOY

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar