FİSKOBİRLİK’ten Giresun’a İddialı Proje

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, birliğe ait şehir merkezindeki arazi için hazırlanan otel ve ofis tarzındaki projeyi olağan mali genel kurulda tanıttı.

info@karadenizekonomi.com / 24.01.2024

FİSKOBİRLİK’ten Giresun’a İddialı Proje

Lütfi Bayraktar, FİSKOBİRLİK’in devlet desteği olmadan piyasada var olmaya çalıştığını belirterek, kurumun ticari bir işletme konumunda olduğunu vurguladı. Son alınan siparişin değerini 96 milyon lira olarak açıklayan Bayraktar, “Biz çalışıyoruz arkadaşlar. Tek derdimiz ticaret olsa bu işin yolu kolay, ama ayrıca üreticiyi kollama ve koruma görevimiz de var.” şeklinde konuştu.

EFİT’İN 96 MİLYON LİRALIK SİPARİŞİ

Lütfi Bayraktar, kamuoyunda FİSKOBİRLİK’in ödediği faizlere dikkat çekerek, faiz ödemelerini açıkladı ve bu durumu değerlendirdi. Birliğin acil ödemesi gereken borcu olmadığını ifade eden Bayraktar, ticarette bazı sıkıntıların her zaman olabileceğini söyledi. Ayrıca, EFİT AŞ’nin 96 milyon liralık bir siparişi olduğunu ve üretimde yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

ŞEBİNKARAHİSAR’DA GES

Şebinkarahisar’da 5 megavat üretim kapasiteli Doğu Karadeniz’in en büyük güneş enerjisi santralini (GES) tamamladıklarını duyuran Lütfi Bayraktar, santralin Şubat ayında faaliyete geçmesini planladıklarını söyledi. FİSKOBİRLİK’in aylık elektrik tüketiminin 3 milyon lira olduğunu belirten Bayraktar, GES’in aylık gelirinin 5-6 milyon lira civarında olacağını ve yıllık 60 milyon liralık bir gelir elde edileceğini ifade etti. Ancak, santralin maliyetinin 110 milyon lira olduğunu açıkladı.

MERKEZ’DEKİ ARAZİYE OTEL

Son olarak, FİSKOBİRLİK’in şehir merkezindeki arazisi için hazırlanan otel ve ofis tarzındaki proje için ihaleye çıkmayı planladıklarını belirten Lütfi Bayraktar, birliğin sosyal sorumluluğunu, üretici ortaklarını ve kooperatif işletmesi olduğunu unutmadan ticaretin yanı sıra bu projeyi hayata geçirmeye çalışacaklarını söyledi. Genel kurula çeşitli katılımcılar ve birliğin ortak üreticileri de iştirak etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar