Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırlanan marşla kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta ve temsilciliklerimizde coşkuyla kutlanıyor.

info@karadenizekonomi.com / 30.08.2023

Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırlanan marşla kutlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhuriyetin 100. yılına özel etkinlikler gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın saat 19.00'daki gösterisiyle başlayacak programa 4 bin 500 kişinin katılımı bekleniyor. Programda, ağırlıklı olarak askeri unsurlar, şehit ve gazi yakınları bulunacak.

Garo Mafyan, Tuluyhan Uğurlu, Sinan Akçıl, Özdemir Erdoğan gibi sanatçıların bulunduğu jürinin oylarıyla birinci seçilen 100. Yıl Marşı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde ilk kez seslendirilecek.

Oylamada ikinci ve üçüncü sırada yer alan marşların çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, dereceye giren ilk dört marşın söz yazarı ve bestecilerine plaket takdim edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'e ziyarette bulundu.

 

Büyük Zafer'in 101'inci yılı kutlamaları kapsamında Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi.

Tören, devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, komutanlar, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk; Türk milletini özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtı ifadesiyle tarif ettiğiniz Büyük Zafer'in 101'inci seneidevriyesine ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından birisi olan bu günde zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı, Büyük Millet Meclisi'nin muhterem üyelerini ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkma hedefimizin sembolü haline gelen Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu, devlet millet el ele vererek büyük bir azim ve kararlılık içinde hayata geçiriyoruz. Ülkemizi hedefleri, milletimizi de asırlık hayalleriyle buluşturuncaya kadar gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun."

İstanbul'da Vatan Caddesi tören

İstanbul'daki tören, Vatan Caddesi'nde yapıldı. Vatan Caddesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kapsamında resmigeçit töreni yapıldı.

Törende İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, tören aracının üzerinden tören birlikleri ve halkın bayramını kutladı. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

Törende daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı okundu.

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi öğrencilerinden Süleyman Enis Gökkaya "Akdeniz", Nazlı Girgin ise "Zafer Türküsü" şiirini okudu.

Törende konuşan 3. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Tolga Genç, bu zaferle Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe Türk'ün istiklalinin elden alınamayacağının, Türklerin yalnız askerleriyle değil, milleti ile topyekûn savaştıklarının bir kere daha ispatlandığını söyledi.

Tuğgeneral Genç, 30 Ağustos Zaferi'nin Türk ordusuna, "Türk Silahlı Kuvvetleri Günü" olarak armağan edildiğini, dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olarak TSK'nın her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazır olduğunu belirterek "Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizle ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor hatıralar önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun." diye konuştu.

Konuşmanın ardından törende askeri öğrenciler de şiir okudu, halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları personelinin yürüyüşüyle başlayan resmigeçit töreninde jandarma, emniyet ve İBB personeli de yer aldı.

İzmir'de törenler Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı

30 Ağustos Zafer Bayramı, İzmir'de Vali Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Çelenk sunma töreninin ardından Vali Süleyman Elban, valilik makamında Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Yeni ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden tören programında Vali Elban, Orgeneral Yeni ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer halkın ve törene katılanların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Günün önemine ilişkin konuşma yapan Topçu Üsteğmen Yusuf Kabakçı, 30 Ağustos 1922'de kazanılan zaferin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil ettiğini belirtti.

Asil Türk milletinin, varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 101 yıl önce, kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle yeniden dirilerek bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazandığını kaydeden Üsteğmen Kabakçı, "Bu zaferle Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe, Türk'ün istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askeriyle değil, milletiyle, topyekun olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır." dedi.

Törene AK Parti İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya, Yaşar Kırkpınar, Eyyüp Kadir İnan ile DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Çiftçioğlu, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile İYİ Parti İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu da katıldı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar