DKİB tarafından gerçekleştirilen Doğu Karadeniz Bölgesi İnşaat Malzemeleri Sektörü Heyeti Rusya’dan umutla döndü

10-14 Eylül 2023 tarihlerinde Rusya’nın ikinci büyük şehri St. Petersburg’a yönelik ticaret heyeti programı gerçekleştirildi.

info@karadenizekonomi.com / 15.09.2023

DKİB tarafından gerçekleştirilen Doğu Karadeniz Bölgesi İnşaat Malzemeleri Sektörü Heyeti Rusya’dan umutla döndü

Doğu Karadeniz Bölgemizin önemli sektörleri arasında yer alan inşaat ve yapı malzemeleri sektörünün ihracat potansiyelinin artırılması ve  pazar  çeşitliliğinin geliştirilerek potansiyel ülke pazarlarından daha fazla pay almamızın sağlanması amacıyla Ticaret Bakanlığımız onayları dahilinde Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğimizce  (DKİB) yürütülmekte olan Doğu Karadeniz Bölgesi Yapı Sektörü İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi ve Yeşil Dönüşüme Hazırlanması UR-GE projesi kapsamında Ticaret Bakanlığımız koordinasyonu ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) organizasyonu ile 10-14 Eylül 2023 tarihlerinde Rusya’nın ikinci büyük şehri St. Petersburg’a yönelik ticaret heyeti programı gerçekleştirildi.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan; DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve heyet başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan; bölge firmalarımızdan müteşekkil projede yer alan firmalardan 28 katılımcı iş insanı ile gerçekleştirilen Rusya Federasyonu St. Petersburg Ticaret Heyeti programının umduklarından çok daha verimli geçtiğini, yaptıkları temas ve görüşmelerden verimli sonuçlar alacaklarından emin olduklarını belirtti. Program kapsamında Rus ithalatçı firmalar ile yapılan ikili iş görüşmelerinde firmalarımız 38 Rus şirketle yapılan 103 görüşmenin ardından, önemli bağlantılara imza attıklarını ifade etti.  Yıllık bazda ortalama 18 Milyar Dolar düzeyinde inşaat ve yapı malzemeleri ithalatı bulunan Rusya Federasyonu pazarından çok daha üst miktarda pay almak için çalışma yaptıklarına değinen Gürdoğan, Türk İnşaat Sektörünün geçtiğimiz yıllarda  Rusya Federasyonu’nda çok başarılı projelere imza atmış olması ve pazarda da Türk ürünlerinin kalitesinin çok iyi bilinir olmasının Türk iş insanları için çok önemli bir avantaj olduğunu, bu başarının da yaptıkları görüşmelerde  Rus yetkililerce ifade edilmesinin kendilerini çok mutlu etmesi yanında sektör açısından da pazara girişte firmalarımıza avantaj sağlayacağını ifade etti.

Heyete katılan firmalar St. Petersburg şehrinde inşaat ve yapı malzemeleri pazarlarına yaptıkları ziyarette, Türk ürünlerinin hem fiyat ve hem de kalite açısından rekabet imkanının çok güçlü olduğunu gördüklerini belirterek, yapılan görüşmeler kapsamında Doğu Karadeniz Bölgesinden Rusya Federasyonu St. Petersburg şehrine ihracatın başlayacağından çok ümitli olduklarını belirtti. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar