Fındık ihracatında ilk 3 firmanın 2’si yabancı

Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2023’te de ihracat şampiyonu yine İtalyan Ferrero oldu. İkinci sırada ise en çok fındık ihracatı yapan yerel firma olarak Balsu Gıda ve Durak fındık ilk 20 de yerel firma olarak birinci olma başarısını tekrarladılar.

info@karadenizekonomi.com / 10.01.2024

Fındık ihracatında ilk 3 firmanın 2’si yabancı

Türkiye, dünyanın en fazla fındık üreten ve ihraç eden ülkesi. 2023 yılında fındıkta ihracat şampiyonu yine İtalyan Ferrero oldu. İkinci sırada Balsu A.Ş yer alırken Karadeniz de Durak Fındık A.Ş yerel firma olarak birinci olurken, üçüncü ise Singapur sermayeli Olam Gıda (OFİ) oldu.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği ayrı ayrı en fazla fındık ihraç eden ilk 20 firmayı açıkladı. Geçen yıllarda olduğu gibi 2023’te de ihracat şampiyonu yine İtalyan Ferrero oldu. İkinci sırada ise Balsu Gıda yer aldı. Karadeniz‘de Ferrero, İstanbul’da Balsu Gıda ilk sırada yer aldı.Durak fındık Karadeniz de  en fazla fındık ihracatı yapan birinci firma olma başarısını tekrarladı.

Ferrero, 378 milyon dolarlık ihracat yaptı

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği’nin yayınladığı en fazla ihracat yapan ilk 20 firma sıralamasında 249 milyon 851 bin dolarlık ihracatla Ferrero ilk sırada yer aldı. İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin yayınladığı listede ise 128 milyon 337 bin dolarla 3.sırada yer alan Ferrero, toplamda 378 milyon 288 bin dolar değerinde fındık ihracatı gerçekleştirdi. İhraç ettiği fındık miktarının açıklanmasını istemeyen Ferrero, 2022 yılında toplamda 369 milyon 665 bin dolar fındık ihracatı yapmıştı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar