SGK'dan emeklilik borçlanması için e-Devlet uygulaması hatırlatması

EYT kararı sonrası emeklilik borçlanması için SGK, başlatılan uygulamayı açıkladı. Uygulama, emeklilik için borçlanma işlemi yapmak isteyen vatandaşlara video ile duyuruldu.

info@karadenizekonomi.com / 29.12.2022

SGK'dan emeklilik borçlanması için e-Devlet uygulaması hatırlatması

Yayınlanan videoda borçlanma işlemlerine başvuru yapmak isteyenler için e-Devlet'te başvuru bölümü açıldığı, işlemlerin buradan daha hızlı ve kolay yapılabileceği hatırlatıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), eksik gün için borçlanma başvurusu ve takibinin, e-Devlet kanalıyla yapılabileceğini açıkladı. Devreye sokulan uygulama ile borçlanma başvurusunda bulunmak isteyenler işlemlerini daha kolay ve hızlı yapılabileceği bildirildi. Ayrıca SGK'nın sitesinde yeni bir uygulama kullanıma sunuldu. Vatandaşların emeklilik maaşlarını öğrenmelerini sağlayan uygulama sayesinde 4A, 4B, 4C SGK, Bağ-Kur ve Emekli sandığında kaydı bulunan herkes emekli olduğunda ne kadar maaş alabileceğini öğrenebilecek.

"Emeklilik başvurunuzu e-Devlet'ten yapın"

SGK'nin emeklilik işlemlerine ilişkin video hazırladı. Sosyal medya hesabından yayınladığı bilgilendirme videosunda, şu ifadelere yer verildi:

"Emeklilik işlemlerinizi e-Devlet'ten yapabileceğinizi biliyor musunuz? SGK'ye gelmeden evde, cepte, nette, 7/24, istediğiniz zaman, istediğiniz yerde e-Devlet'te işlem yapabilirsiniz. Kolay, hızlı, güvenilir hizmet, e-Devlet platformunda. e-Devlet'te hizmet sürelerinizi görebilir, eksik günleriniz için borçlanma başvuru ve takibinizi yapabilirsiniz. Emeklilik başvurunuzu e-Devlet'ten yapın, işlemleriniz daha hızlı olsun."

SGK'dan yeni uygulama

Sosyal Güvenlik Kurumu, yaptığı e-Devlet hatırlatması dışında kullanıma sunduğu uygulamasını duyurdu. Emeklilik başvurusu yapan kişiler bu uygulama sayesinde SGK'nın internet sitesinden emekli olmaları halinde ne kadar maaş alabileceğini öğrenecek.

Emekli maaşı hesaplamayı sağlayan bu robot uygulama sayesinde EYT'li olmaya hak kazanan 4A, 4B, 4C SGK, Bağ-Kur ve Emekli sandığına bağlı kişiler uygulama üzerinden maaş hesabı yapma şansı yakalayacak.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar