Sıfır araçtan sonra ‘2. el’ de hayal oluyor

Bayram ve yaz tatillerinden önce insanların en çok rağbet gösterdiği konuların başında şüphesiz araç kiralama geliyor. Yüksek araç fiyatları da insanların araç kiralamaya olan talebini daha da artırmış durumda.

info@karadenizekonomi.com / 24.04.2023

Sıfır araçtan sonra ‘2. el’ de hayal oluyor

Yaklaşan bayram tatili öncesi de insanlar, yüksek araç fiyatlarına karşı kiralamaya olan talebi artırmış durumda.

Samsun Oto Kiralama Müdürü Serkan Maral, 2. el araç piyasasında durgunluk olduğunu dile getirerek, “Fiyatlar yüksek, sıfır araç çok fazla olmayınca 2. el fiyatları da arttı. Geçen sene bayramda satış ve kiralamalarımız çok daha iyiydi ama bu sene yok denecek kadar az. Şu anda insanlar geçimini zor sağlarken, araç biraz lükse kaçıyor. İnsanlarda para yok, fiyatlar yüksek” dedi.

BAYRAM YOĞUNLUĞU VAR

Ordu Renault Otomobil Genel Koordinatörü Barış Özgür Çelebi de tüm dünyayı etkileyen çip ve enerji sorununun, yüksek enflasyonla birleşince fiyatları daha da artırdığını dile getirerek, “Dolar kuru, araç piyasasını doğrudan etkiliyor. ÖTV’de de fiyatları aşağı çekme durumu söz konusu değil. Yazın gelmesi, havaların ısınması ve insanların seyahat etmeye başlaması gibi durumların artması nedeniyle herkes otomobil almak istiyor ya da sen azından tatil için kiralama yoluna gidiyorlar. Bu da hem satış hem kiralamada piyasaları hareketlendiriyor.  İkinci el fiyatlarının bu kadar artmasının sebebi ise yeterli sıfır aracın olmaması.  Bayram öncesi hem satışta hem kiralamalarda yoğunluk var. Önümüzdeki 2 hafta boyunca bu yoğunluğun devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

‘2. EL’E TALEP DAHA FAZLA

Giresun Volkswagen Satış Müdürü Ömer Çolakoğlu ise piyasada talebi karşılayacak sayıda araç olmadığını belirterek, “Talep çok fazla, bu durumda müşteri sıfır araç bulamadığı için 2. ele yöneliyor. Bu da piyasanın artmasına sebep oluyor. Özellikle yüksek model araçlar sıfır fiyatından daha fazlasına alıcı buluyor. Her zaman, bayrama yeni araç ile girelim diyen bir kitle var. Piyasa koşullarında, seçimden sonra fiyatlar daha fazla yükselir endişesi de talebi artırıyor” ifadelerine yer verdi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar