Ulusoy Un'dan Samsun Üniversitesi Kampüsü'ne cami projesi

Samsun Üniversitesi ile Ulusoy Un arasında Cami Projesi yapım protokolü imzalandı. Rektör Prof. Dr. Aydın, Cami Projesine sahip çıkan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Önceki Dönem Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'a ve İş İnsanı Eren Günhan Ulusoy'a teşekkür etti.

info@karadenizekonomi.com / 20.09.2023

Ulusoy Un'dan Samsun Üniversitesi Kampüsü'ne cami projesi

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünde yer alan 60 adet 1000 metrekarelik ve 3 adet 5000 metrekarelik alana sahip olan endüstri mirası tütün kurutma depoları ve hangarları, Üniversite tarafından fakülteler, atölyeler, laboratuvarlar, sosyal merkez ve teknopark gibi farklı işlevlere dönüştürülmeye devam ediyor. 2019’dan bugüne kadar 28 hangarın restorasyonu ve dönüşümü tamamlandı. Bu çerçevede Tasarım, Mimarlık ve Şehir Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından kampüste tasarlanan Cami Projesi için Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy arasında Rektörlük Senato Salonu’nda imza töreni gerçekleştirildi. Törene Fahrettin Ulusoy'un eşi Nevin Ulusoy Hanımefendi ve önceki dönem Samsun Milletvekili Fuat Köktaş katıldı.

Rektör Aydın: “Cami Projemize Sahip Çıkan Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar Hocamıza, Vekilimiz Sayın Fuat Köktaş’a ve Sayın Dr. Eren Günhan Ulusoy’a Şükranlarımı Arz Ediyorum.”
Törende konuşan Rektör Aydın, “Endüstriyel miras anlayışımız, tütün depolarını modern ve işlevsel mekanlara dönüştürme amacı taşımaktadır. Ballıca Kampüsümüz tarihi ve doğal güzellikleri koruma ve sürdürülebilirlik ilkelerini bir araya getirme konusunda önemli bir örneklik teşkil ediyor. Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar Hocamızın 2022 yılında Üniversitemiz Ballıca Kampüsünü ziyaretinde kendisine yapmayı planladığımız Cami ve Öğrenci Merkezi Projesi’ni takdim etmiştik. Başkanımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleşen 2023 Bütçe Görüşmeleri’nde Milletvekilimiz Sayın Fuat Köktaş’a “Bu projeyi sizin takip etmenizi ve sahiplenmenizi istiyorum.” diye bir teklifi oldu. Sayın Vekilimiz Fuat Köktaş Bey de Mayıs 2023 seçimlerinden sonra bizleri arayarak, YÖK Başkanımıza verdiği sözü yerine getirmek istediğini ifade etti. Bu süreçte vekilimizin öncülüğünde başlayan çalışmalar neticesinde, Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. Eren Günhan Ulusoy, Samsun’un duayen iş insanı babası merhum Fahrettin Ulusoy adına bu kampüs camisini yaptırabileceğini ifade etti ve sonrasında süreç hızlıca başladı. Bugün bu yapım protokolünü imzalamak adına bir araya geldik. Başta projemizi tasarlayan Araştırma Merkezimiz ile Mimarlık ve Tasarım Fakültemizin tüm kadrosuna, özellikle bu projemizde müellif olarak yer alan Dr. Abdullah Asım Divleli, Dr. Emin Selçuk Taşar, Öğr. Gör. Melek Kutlu Divleli ve Doç. Dr. Halil İbrahim Düzenli hocalarımıza teşekkür ediyor, projemizi sahiplenen YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar Hocamıza, Vekilimiz Sayın Fuat Köktaş’a ve bugün bu protokolü karşılıklı imzaladığımız Sayın Dr. Eren Günhan Ulusoy’a şükranlarımı arz ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

Rektör Aydın’dan Bir Müjde Daha
Konuşmasının sonunda Rektör Aydın bir müjde daha verdi. Ballıca Kampüsünün Samsun’un ortak hafızası ve her Samsunlunun mekanı olduğunu, bu hafızayı ayağa kaldırmak için herkesin üzerine düşen görevler ve ortak sorumluluğumuz bulunduğunu dile getiren Aydın, bu sorumluluğa örnek bir davranış olarak önceki dönem Samsun Milletvekili Sayın Fuat Köktaş’ın caminin yanında yer alan öğrenci merkezinin yapımını üstleneceğini söylediğini ifade ederek kendisine teşekkürlerini sundu. 

Ulusoy Un A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy: “Bu Projenin Bir Eğitim Yuvası İçerisinde Olması Babamızın Eğitime Verdiği Desteği Bildiğimiz İçin Bizleri Aile Olarak Ayrıca Heyecanlandırdı.”
İmza töreninde söz alan Ulusoy Un San. Ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy ise, “ Babamız Fahrettin Ulusoy ile sağlığında kendisine, adına bir cami olması gerektiği görüşlerimizi ifade ediyorduk. Kendisini kaybettikten babamızla yaptığımız bu sohbetler bize bir vasiyet oldu. Bu noktada aile dostumuz Fuat Köktaş Vekilimizle sohbetlerimizde bu projeden bahsedildi. Bu projenin bir eğitim yuvası içerisinde olması babamızın eğitime verdiği desteği bildiğimiz için bizleri aile olarak ayrıca heyecanlandırdı. Babamızın “arkamızdan iyi insan desinler yeter oğlum” sözünden hareketle bizlerde bu projeyi üstlenmiş olduk. Bu projeyi sahiplenmemize vesile olan Sayın Vekilimiz Fuat Köktaş’a ve Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın’a, üniversitemizin hocalarına teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Nevin Ulusoy: “Babasının Vasiyetini Yerine Getiren Oğlum Eren’e ve Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum.”
Törende söz alan merhum Fahrettin Ulusoy’un eşi Nevin Ulusoy ise: “Eşim eğitime çok önem veriyordu. Bu nedenle aile olarak caminin bir öğrenci kampüsünün içerisinde olmasını çok değerli bulduk. Umarız gençlerimiz böylece manevi anlamda huzur bulurlar. Öğrenci Merkezi de gençlerin sosyal anlamda vakit geçirebilecekleri kıymetli bir mekan olacak. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın’a, aile dostumuz Fuat Köktaş’a ile babasının vasiyetini yerine getiren oğlum Eren’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Önceki Dönem Samsun Milletvekili Fuat Köktaş: “Caminin Yanında Yer Alan Öğrenci Merkezi Projesini Üstlenerek Eş Zamanlı Olarak Bizler Yürüteceğiz.”
Törene katılan önceki dönem Samsun Milletvekili Fuat Köktaş da yaptığı açıklamada: “Şehrimizde ikinci devlet üniversitesi olan Samsun Üniversitesinin Ballıca Kampüsünde çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan Cami ve Öğrenci Merkezi Projesi protokolünü gerçekleştirmek için bir aradayız. Samsun Üniversitesinin kurulmasında imzası ve sözü olan milletvekili olmanın her zaman gururunu yaşadım. Rektörümüz, Üniversitemizi, kurulduktan itibaren şehirle bütünleştirerek kısa zamanda çok büyük mesafeler katetti. Sayın Rektörümüze bu gayretleri ve çabalarından dolayı, Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy’a ise bu projeye sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Fahrettin Ulusoy ağabeyimiz şehrimizde sadece eğitim alanında değil sağlık, spor vb. her türlü alana destek veren biriydi. Önemli olan gök kubbede hoş bir sada bırakabilmektir. Böyle iz bırakan başta merhum Fahrettin Ulusoy ağabeyimize ve tüm büyüklerimize teşekkür ediyorum. Caminin yanında yer alan öğrenci merkezi projesini de üstlenerek eş zamanlı olarak bizler yürüteceğiz” dedi.    

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar