Yunanistan'la kapıda vize döneminin ayrıntıları belli oldu: İşte 10 Yunan adasına vize ücreti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in görüşmesi sonrası, Yunanistan'a kapıda vize alarak gidilecek 10 adaya ilişkin uygulamanın detayları merak ediliyor. Yunan hükümet kaynakları, vize ücretinin 60 Euro olacağını ifade ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 9.12.2023

Yunanistan'la kapıda vize döneminin ayrıntıları belli oldu: İşte 10 Yunan adasına vize ücreti

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina ziyareti sırasında düzenlenen ortak basın toplantısında, Yunan adalarını ziyaret edecek Türk vatandaşlarına tüm yıl boyunca 7 gün vize muafiyeti sağlanacağını söyledi.

İşte Türkiye'den Yunanistan'a 7 günlük turist vizenin ayrıntıları...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Yunanistan yetkililerinin "Türk turistlere Yunan adalarında bir hafta vize" uygulamasına ilişkin çalışmanın Avrupa Birliği (AB) Komisyonunca onaylandığını ve konuya ilişkin bir yönetmeliğin Yunan makamları tarafından hazırlanmakta olduğunu bildirdi. 

10 ada için belirlenen vize serbestisinin detayları merak ediliyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, bu vizenin detaylarına ilişkin Habertürk'ün sorularını yanıtladı. Yunan hükümet kaynaklarının verdiği bilgiye göre 7 günlük vize uygulamasının detayları şu şekilde:

Yunanistan'a girişte vize alınabilmesi için Türk vatandaşları ve aileleri için basitleştirilmiş bir vize prosedürü sağlandı.

* Bu vizeyle Yunanistan'da yedi güne kadar kalma olanağı sağlanacak.

* Vizenin ücreti 60 Euro olacak.

* Yunanistan'da sınırlı bölgesel geçerliliği olacak.

* 10 adada hayata geçecek.

* 12 aylık pilot bir program olacak.

* Uygulama, Schengen sisteminin işleyişinden sorumlu olan Avrupa Komisyonu tarafından onaylanmıştır.

İşte 7 günlük turist vizesiyle gidilecek 10 ada

Diğer yandan 7 günlük vizeyi kapsayan 10 Yunan adasının da şunlar olması bekleniyor; Sakız, Midilli, Rodos, Samos, Kos, Meis, Leros, Kalimnos, Simi, Limni.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar