BEKTAŞOĞLU BAKANA BULANCAK’TAKİ ‘O ARSAYI’ SORDU

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞܒNE AİT ARSA KONUSUNDAKİ İDDİALARIN ARAŞTIRILMASINI İSTEYEN BEKTAŞOĞLU, “TAPUSU SATIN ALINAN KİŞİDEN ALINMAYAN ARSA ‘SATILAMAZ’ ŞERHİ KALDIRILARAK SATILDI MI” DİYE SORDU

info@karadenizekonomi.com / 30.05.2017

BEKTAŞOĞLU BAKANA BULANCAK’TAKİ ‘O ARSAYI’ SORDU

Giresun’un Bulancak ilçesi Ballıca Mahallesi’nde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait arsanın tapu kaydının müdürlük üzerine alınmaması ve daha sonra bedelsiz satıldığı iddiaları TBMM’ye taşındı.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından, yazılı olarak yanıtlaması için verdiği önergede, bakanlığın konu hakkında inceleme yapmasını istedi.

Bektaşoğlu “521, 57 m2 parsel arsayla ilgili olarak yapılan işlemler hakkında kamuoyunda tartışmalar yaşanmakta ve çeşitli iddialar ortaya atılmaktadır. 

Bunlardan en önemlisi söz konusu arsanın bedeli ödendiği halde tapu kaydının satın alınan kişinin üzerinde tutulması ve ‘satılamaz’ kaydının belediye tarafından değiştirilip imar düzenlemesi yapılarak üçüncü şahsa yeniden satılmasıdır” ifadesini kullandı.

“HANGİ KURUM KİME NE KADAR ÖDEME YAPTI?”
“Arsa için satış işlemleri sırasında hangi kurum kime, ne kadar ödeme yapmıştır, yapılan satışın taraflarca imzalanan bir protokolü var mıdır? Bahse konu olan arsanın tapu kaydı, satış sonrasında neden il müdürlüğü üzerine alınmamıştır” diye soran Bektaşoğlu, “Bulancak Belediye Başkanlığı, ilçe Tapu Müdürlüğü’ne parsel üzerindeki “satılamaz” şerhinin kaldırılması için hangi gerekçe ile yazı yazmıştır? Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü şerhin kaldırılması için neden Tapu Müdürlüğü’ne olumlu görüş bildirmiştir?” dedi.

“EL DEĞİŞTİRİNCE BELEDİYE TARAFINDAN İMARA AÇILDI VE KONUT İNŞAATINA BAŞLANDI”

Bülent Bektaşoğlu, önergesinde Bakan Kılıç’a şu soruları yöneltti:

-İlçe Tapu Müdürlüğünün “satılamaz” şerhini kaldırması sonucu bahsi geçen arsanın, 25.09.2016 tarihinde AKP’li politikacı Naim Gündoğdu’ya satıldığı belirtilmektedir. Bu kişi arsa bedelini kime ödemiştir, ödenen bedel arsanın gerçek bedeli midir, neye göre belirlenmiştir?

-Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu satıştan herhangi bir bedel almış mıdır, aldı ise bu bedel ne kadardır? Eğer almamışsa bu kamuyu zarara uğratma değil midir?

-Arsanın el değiştirmesinden sonra, AKP’li Bulancak Belediyesinin yeni hükümet konağının da bulunduğu bu alanda imar düzenlemesi yapması ve ardından rant değeri yükselen bu arsa üzerinde lüks, bedeli yüksek konut inşaatlarına başlanması nasıl açıklanmalıdır?

-Müdürlüğünüze ait iken el değiştiren arsadan birilerine rant sağlandığı iddiaları vardır. Bu konuda belediye, il müdürlüğünüz ve müteahhit ilişkisinin anlaşılması ve kamuoyunda oluşan kuşkuların giderilmesi amacıyla kapsamlı bir inceleme yapmayı düşünüyor musunuz?

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar