OTSO Başkanı Şahin ,Ordu'nun Temel 3 Sorunu'nu Başbakana İntikal Ettirdi

Başbakan ve Devamında ki 7 Bakan Ordu'nun Sorunlarını Dinledi

info@karadenizekonomi.com / 9.04.2015

OTSO Başkanı Şahin ,Ordu'nun Temel 3 Sorunu'nu Başbakana İntikal Ettirdi

OTSO Başkanı Servet ŞAHİN, Sayın Başbakan ve 7 Bakan’ın iştirak ettiği 8. Ticaret ve Sanayi Şurasında ilimizin 3 temel sorununu Sayın Başbakan ve Bakanlara intikal ettirdi.

TOBB Konferans Salonunda yapılan Şura’da Başkan ŞAHİN, Akdeniz-Karadeniz Duble yolunun biran önce bitirilmesini ve 2016 yılında kullanıma açılmasını, Ordu ikinci Organize Sanayi Bölgesinin Kurulmasını, Ünye Organize Sanayi Bölgesinin Kurulmasını ve Fatsa ilçesinde ihtiyacı giderebilecek yük limanı ve Ordu Turizmini geliştirmek için Ordu Kumbaşı Mevkiinde Kurvaziyer ve Feribot Limanı yapılmasını talep ederek, Başbakan ve Bakanlar Kurulundan bu altyapı yatırımları için desteklerini talep etti.

Şahin yaptığı açıklamada ''İlimizdeki Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ticaret Borsası başkanları ile birlikte yaptığımız toplantılar sonucunda çözülmesini talep ettiğimiz 3 yapısal sorun şunlardır''diyerek gündeme taşıdığı Ordu'nun 3 temel sorunu'nu şöyle anlattı;

  • 1.İlimiz temel sorunlarından biri ulaşım maliyetlerinin yüksek ve ulaşım sürelerinin uzun olmasıdır. Bu sorun halen yatırımları devam eden ve ilimizin sosyo-ekonomik yapısı için büyük önem arz eden Akdeniz-Karadeniz duble yolunun Ordu-Sivas hattı çalışmalarının hızlandırılarak bir an önce bitirilmesi ve 2016 yılı başında bu yolun güvenli trafik seferine açılması ile çözülecektir. Böylelikle ilimizin İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlantısı güçlenecek, GAP Bölgesi ise en kısa mesafeden Karadeniz’e bağlanmış olacaktır.

Ucuz ve güvenli ulaşım için tren yolunun Samsun-Sarp arasında sahil hattından bağlanmasını ekonomimiz için gerekli yatırım olarak görmekteyiz.

  • 2. İlimizde Altınordu İlçesi ve Fatsa İlçesinde küçük ölçekli de olsa birer Organize Sanayi Bölgesi kurulmuş ancak 20 seneyi aşkın süredir Ünye ilçemizde kamulaştırma ve arsa bedelleri temini sorunları nedeni ile OSB kurulamamıştır. Ünye imalat sektörü ve yatırımcıları OSB hak ve şartlarından teşvik ve desteklerinden yoksun kalmıştır. Bu eksikliğin giderilebilmesi için Ünye OSB kamulaştırma veya satın alma prosedürlerinin biran önce bakanlığımızca tamamlanarak satın alma ve alt yapı bedelleri için kaynak sağlanmalıdır. Ünye OSB’nin ivedilikle kurulmasını il ekonomimiz için önemli görmekteyiz. Ünye ölçeğinden daha küçük yerlerde bile OSB’ler yer almakta olup, Ünye sanayi işletmelerinin ise bu avantajlardan yararlanamadığı açıkça görülmektedir.
  • 3. Tekstil başta olmak üzere imalat faaliyetlerinde hızla büyüyen ve mevcut OSB’yi genişletme çalışmaları devam eden Fatsa İlçemizin doğal liman konumunda bulunan ihtiyaç duyduğu yeni limanın tesis edilmesi ve bu limanın konteynır limanı olarak kurulması gerekmektedir. Liman için doğal alt yapı hazırdır.
  • Ayrıca, Ordu ilinin turizm potansiyelini artıracak, yatırım olarak Altınordu ilçesinde bulunan Kumbaşı balıkçı barınağı revize planının uygulanarak bu bölgede orta ölçekli kurvaziyer ve feribot limanının yapılmasının gerekli olduğunu düşünmekteyiz.
  • Bu orta ölçekli iki liman sayesinde il ekonomisine çok büyük katkı sağlanabilecektir diye konuştu.OTSO Başkanı Şahin'in konuşması az önce sona erdi.
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar