Erdoğan: Paranızı sisteme sokun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum, evinizde yastık altında tuttuğunuz dövizlerinizi, paralarınızı, altınlarınızı bankalara, katılım şirketlerine ve diğer yatırım mecralarına yatırarak lütfen sisteme sokun" dedi.

info@karadenizekonomi.com / 7.06.2018

Erdoğan: Paranızı sisteme sokun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından ATO Congresium'da şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oda yönetiminin, aralarında 15 Temmuz gazilerinin de bulunduğu isimlerden oluşmasından ayrıca memnuniyet duyduğunu söyledi.

Sanayide ve ticarette giderek yükselen bir güç haline gelen Ankara'nın, sadece bürokrasisiyle değil, üretim ve ihracat gücüyle de ekonomide belirleyici hale gelmeye başladığına işaret eden Erdoğan, "Savunma sanayisi başta olmak üzere yüksek teknoloji gerektiren alanlarda gösterdiği atılımın Ankara'yı çok farklı bir yere doğru götürdüğüne inanıyorum." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin şehitleri ve gazileri sayesinde üstesinden geldiği saldırıların, ekonomik ayağının bulunmamasının mümkün olmayacağına dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"İşte bu ekonomik saldırıları da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz, İstanbul Ticaret ve Ankara Ticaret odalarımız başta olmak üzere iş dünyamızın desteğiyle karşılıyoruz. Şimdi burada biz sadece güçlü Meclis demiyoruz, biz sadece güçlü hükümet demiyoruz, biz sadece güçlü Türkiye demiyoruz. Bütün bunlarla beraber aynı zamanda güçlü ekonomi diyoruz. Türkiye, geçtiğimiz 16 yılda ortaya koyduğu ekonomi performansıyla dünya çapında bir modeldir, dünya çapında bir efsanedir. Ülkemizi 16 yılda 3,5 kat büyüterek gelişmekte olan ülkeler arasında en ileriye çıkartarak, gelişmiş ülkeler sınıfına bir adım mesafeye taşıdık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bu dönemde, yıllık 5,7 büyüme oranıyla dünya ortalamasının iki katı bir gelişme gösterdiğini hatırlattı.

Satın alma paritesine göre 18'inci sırada bulunan Türkiye'yi 13'üncü sıraya çıkardıklarını anlatan Erdoğan, "Bundan 16 yıl önce bir Türk vatandaşı Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşlarının üçte biri kadar gelire sahipti. Peki 16 yıl sonra geldiğimiz yer neresi? Bugün bir Türk vatandaşı, AB vatandaşlarının yaklaşık üçte ikisi kadar bir gelire sahip hale gelmiştir. Hedefimiz, 2023'e kadar bu oranı eşitlemek ve hatta geçmektir." diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar