Kurtulmuş;''Benden Proje İsteyin Hayata Geçirelim''

STK Temsilcileri Ordu'nun Önceliklerini Masa'ya Yatırdılar

info@karadenizekonomi.com / 15.04.2015

Kurtulmuş;''Benden Proje İsteyin Hayata Geçirelim''

Ordu’daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan Samsun-Sarp Demiryolu’nun Ordu ve Giresun’dan geçmesini istedi.

NE İSTERSENİZ İSTEYİN

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu’da seçim çalışmalarına devam ediyor. STK’lar ile biraraya gelen Kurtulmuş, Ordu halkının önceliği olan bütün projelerin AK Parti hükümeti ile hayata geçtiğini belirtti. Kurtulmuş, STK temsilcilerine seslenerek, “Aklınıza gelen, bu projeyi de hayata geçirelim dediğiniz ne varsa benden isteyin” dedi.

KARADENİZ-AKDENİZ YOLU HAYATA GEÇİRİLMELİ
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Ordu için acil olarak Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Samsun-Sarp Demiryolu’nun Ordu’dan da geçmesi gerektiğinin altını çizen Şahin, Ünye’ye yeni Organize Sanayi Bölgesi yapılmasının ve Fatsa’ya ise konteynır limanı yapılmasının acil ihtiyaçlar arasında olduğunu Söyledi.

ORDU İÇİN DEMİRYOLU ŞART
Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu ise Ordu’nun en önemli ihtiyaçları arasında demiryolu olduğunu söyledi. Bir diğer önemli projenin ise Sivas-Malatya-İskenderun hattının biran önce yapılması gerektiğini vurgulayan Bostancıoğlu, esnaflar için de şehir merkezlerine kurulan AVM’lerin şehrin 10 kilometre dışarısına taşınması gerektiğini sözlerine ekledi.

LİSANSLI DEPOCULUK TEKRAR AÇILMALI
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, üreticiler için hayata geçirilecek en önemli projenin Lisanslı Depo olduğunu söyledi. Fındık bahçelerinin yenilenmesi gerektiğinin altını çizen Cörüt, bu konuda Kurtulmuş’tan destek istedi. Odanın sosyal sorumluluk projesi olan Tavukçuluk projesine de devletin destek olmasını belirten Cörüt, projenin göçü önlemesinde başrol oynayacağını kaydetti.

ÇAMBAŞI PROJESİ İMZA BEKLİYOR
Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği (ORDUSİAD) Başkanı Kadir Engin de, Çambaşı Yaylasında konaklama yeri için ayrılan 6 parselin ihalesinin tamamlandığını fakat ihalenin Başbakanın odasında imza beklediğini söyledi. Bu konuda Kurtulmuştan destek isteyen Engin, demiryolu projesinin de Ordu’ya kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.

DEMİRYOLUNU HAYATA GEÇİRMELİ
Ordu Genç Girişimciler Derneği (OGG) Başkanı Ayhan Kaymaz ise, Ordu’ya istihdamı artıracak yatırımların gelmesine Kurtulmuş’un öncülük etmesini istedi. Kamu yatırımları yerine özel yatırımların yapılması gerektiğini söyleyen Kaymaz, Kurtulmuş’tan demiryolu projesini de hayata geçirmesi gerektiğini ifade etti. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar