İnşaatta Alarm Zilleri Çalıyor: Yarım Kalan Projeler Yüzde 130 Arttı!

Ev sahibi olmak için yıllarca birikim yapan vatandaşlar, tamamlanmayan inşaat projeleri ve geciken teslimatlar nedeniyle mağduriyet yaşıyor. İnşaat şirketlerine yönelik şikâyetler son bir yılda yüzde 130 artarken yarım kalan projeler, tapu gecikmeleri ve sözleşme dışı ek ödemeler öne çıkıyor.

info@karadenizekonomi.com / 2.11.2026

İnşaatta Alarm Zilleri Çalıyor: Yarım Kalan Projeler Yüzde 130 Arttı!

Konut sahibi olma hayaliyle birikimlerini inşaat projelerine yatıran vatandaşlar, tamamlanmayan yapılar ve ertelenen teslim tarihleri nedeniyle mağdur oluyor. İnşaat şirketlerine yönelik şikâyetlerin son bir yılda yüzde 130 artması, sektördeki sorunları yeniden gündeme taşıdı.

En sık karşılaşılan mağduriyetler arasında inşaatların yarım kalması, tapu işlemlerinin gecikmesi ve sözleşmelerde bulunmayan ek ödemelerin talep edilmesi yer alıyor.

Uzmanlar, konut yatırımı yapacak vatandaşların şirketlerin mali durumunu, geçmiş projelerini ve teslimat performansını araştırmadan karar vermemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Öte yandan sosyal medyada konuya ilişkin yapılan yorumlarda da yüksek enflasyon ve faiz ortamının inşaat sektöründeki sorunları artırabileceğine yönelik değerlendirmeler dikkat çekiyor.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar