ÜNLÜ İSİMLER BÖLGEYİ TERK ETTİ

BAKANLAR GÖÇTÜ!

info@karadenizekonomi.com / 30.05.2018

ÜNLÜ İSİMLER BÖLGEYİ TERK ETTİ
  • ·Binali Yıldırım’ın Başbakanlığında kurulan 65.Hükümette yer alan Karadenizli 8 bakandan 4’ü İstanbul’dan aday olurken, 1’i de Kocaeli’nden aday oldu. Bir bakan ise hiç aday olmadı. Sadece iki bakan kendi seçim bölgelerinden aday oldu.

4 BAKAN İSTANBUL ADAYI

Rize, Samsun, Ordu, Gümüşhane, Giresun ve Bayburt'lu 8 isimle ilgili durum şöyle: Ordu Milletvekili Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş İstanbul 3. Bölgeden, Trabzon Milletvekili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul 2. Bölgeden, Trabzon Milletvekili Berat Albayrak ve Giresun Milletvekili Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli İstanbul 1. Bölgeden, Gümüşhane Milletvekili Fikri Işık Kocaeli’den milletvekili adayı oldu. Bayburt Milletvekili Maliye Bakanı Naci Ağbal ise aday listesinde yer almadı.

SAMSUNLU VE RİZELİ 2 BAKAN KALDI

Kendi seçim bölgesinde kalan 2 bakan var. Rize Milletvekili Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Rize 2. Sıradan, Samsun Milletvekili Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise Samsun 1. sırada aday listesinde yer aldı. Kendi bölgesine kalmayan bakanların bir önceki seçimde seçmene verdiği vaatler de havada kaldı. Ordulular “5 Mega Proje” sözü veren ancak hiçbir projesi gerçekleşmeyen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un 24 Haziran seçiminde Ordu’yu tercih etmeyişini anlamlı bulduklarını vurguladılar. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar