Çambaşı Kayak Merkezi'nde Doğalgaz Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Çambaşı Kayak Merkezi'nde düzenlenen özel doğalgaz açılış töreni, büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Çambaşı Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, törende yaptığı açıklamada, doğalgazın bölgeye kazandırılmasının önemini vurguladı.

info@karadenizekonomi.com / 29.01.2024

Çambaşı Kayak Merkezi'nde Doğalgaz Açılış Töreni Gerçekleştirildi

“Zorlu Emeklerle Gerçekleşti”

Cem Şenocak, "Değerli misafirler, bugünkü açılışımız otel açılışı değil, sadece çok zor şartlarda büyük emeklerle getirilen doğalgazın açılışıdır." diyerek törenin anlamını açıkladı. Açılışın otel değil, doğalgazın bölgeye kazandırılması için yapıldığını vurgulayan Şenocak, projenin geçmişine dair detayları paylaştı.

Çambaşı Doruk Wyndham Garden Otel Açılıyor

Çambaşı Doruk Wyndham Garden otelinin yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Şenocak, otelin kış turizmi ve yaz turizmine hizmet etmeyi hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, 2010 yılında başlayan projede büyük destek sağlayan siyasiler ve bürokratlarla birlikte oluşturulan ortaklık yapısını detaylı bir şekilde anlattı. Şenocak;2010 yılında dönemin Ordulu siyasileri ve bürokratları ile eski enerji bakanı, bugün Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler’inde büyük destekleri ile Cumhurbaşkanımızın Ordu’ya ve Karadeniz’e verdiği değerle birlikte havaalanının yanında, birçok proje ile beraber kayak tesisi gibi büyük bir projenin de temellerini hep birlikte atmak nasip oldu. 2010 yılında başlayan tesisinin içine; siyasilerimize ve dönemin bürokratlarına bir otel yapma sözü verdik. Oteli yapmak üzere 2012’de şirketimizi 29 ortaklı olarak kurduk ancak otelin arazisinin tahsisi süresi 2018 yılını buldu. Bu süreçte yıpranan ortaklarımızdan 27’si ayrıldı, ayrılan ortakların yerine yeni ortaklar dahil oldu. Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığım Çambaşı Yatırım A.Ş şirketimiz şuanda ORBEL A.Ş’nin de içinde olduğu Ordu’da ve değişik illerde yaşayan 21 Ordulu çok değerli iş insanından oluşmaktadır. Benim ve ortaklarımın birinci amacı Ordu’da bu güne kadar başarıya ulaşamamış ortaklık ruhu için gelecek nesillere bir örnek oluşturmak, Ordu’da ortaklıkla başarılı işler yapabileceğini ispatlamak. İkinci amacımız ise yeni gelişen Karadeniz yayla yaz turizmi ile bölgemizde benzeri başka örneği olmayan, yolumuz bittiğinde havaalanına 45 dk. mesafede olan kayak tesisimizi değerli yatırımcı Magic Grupla, Magic Grup’a kısaca değinmek isterim Ordulu olmadan Orduludan fazla buraya gönül veren dünyanın ve Türkiye’nin birçok yerinde yatırımları olmasına rağmen dışardan gelip Çambaşı’na aşık olmaları ve emekleri için bizlerden alkışı hak ediyorlar. Kendileri ile birlikte yapacağımız Çambaşı’na, Çambaşı turizmine renk katacak birçok aktivite olacağına inanıyorum”

Yatırımcı Magic Grup'a Teşekkür

Şenocak, projenin hayata geçirilmesinde önemli rol oynayan Magic Grup'a teşekkür ederek, bölgeye katkı sağlayacaklarını belirtti. Çambaşı Yatırım A.Ş ve Magic Grup'un ortaklığıyla elde edilen doğalgazın, Türkiye'de bir ilk olduğunu açıkladı.

Wyndham Kalitesiyle Tanıtım Yapılacak

Çambaşı Doruk Otel'in Wyndham markası altında dünya genelinde tanıtılacağını belirten Şenocak, otelin işletme sahibi olmalarına rağmen doğalgazın kullanımının sadece tesis içindeki iki firmaya ait olacağını ifade etti. Son olarak Şenocak, bölgeye büyük katkılar sağlanması ve turizmin canlanması için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar