Gürcistan Başkonsolosu'ndan OTSO'ya ziyaret

Ordu’ya gelen Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Laşvılı Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

info@karadenizekonomi.com / 21.02.2024

Gürcistan Başkonsolosu'ndan OTSO'ya ziyaret

Bir dizi temaslar için kente gelen, Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Laşvılı, Konsolos Irakli Tsibadze ve Muavin Konsolos Temur Tartarashvili, Ordu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Adil Levent Karlıbel, Meclis Başkanı Necat Avcı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necdet Yüce, Yönetim Kurulu Üyesi Emre Yılmaz ve Ordu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şimşek tarafından ağırlandı.

Bölgenin ticaret ve karşılıklı ihracat-ithalat konusunda da fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette, Gürcistan’ın, ekonomik yapısı, yer altı ve yer üstü kaynakları, eğitim, sağlık, tarım, sanayi sektör yapısı, Türkiye-Gürcistan arasındaki ticaret hacmi, Gürcistan’da yer alan Türk Yatırımcılar ve sektörleri, Gürcistan’da Türk yatırımcılara sağlanan destekler, finansal kolaylıklar, Ordu ticaretinin dünyada ve bölgede konumu gibi konular görüşüldü. Ayrıca Ordu’nun bölgedeki lojistik merkez konumunun iki ülke arasındaki ticaretteki önemi ve gelecek projeksiyonu tartışıldı. Görüşmelerin ardından iki bölge arasında ticareti artırmak için ikili ticari görüşme davetinde bulunuldu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar