Ordu'ya özel üniversite müjdesi

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Levent Karlıbel, hedefleri arasında Ordu’ya özel üniversite olduğunu açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 20.10.2022

Ordu'ya özel üniversite müjdesi

Karlıbel’in seçim için hazırladığı kitapçıkta yer alan hedef ve yatırımları heyecan yarattı.
İş insanı Levent Karlıbel OTSO seçimleri öncesi basın mensuplarıyla Atlıhan Otel’de sabah kahvaltısında buluştu. Burada açıklamalar yapan ve hedeflerini anlatan Karlıbel’in özellikle özel üniversite konusu dikkat çekti.
Karlıbel özel üniversite konusunda şunları söyledi;​

Şehrimizin ulaşım altyapısı ve kültürü ile bir eğitim kenti olmaya çok uygundur.
Son yıllarda üniversite şehirlerinde hızla yükselen yurt ve ev kiraları ile özel üniversite ücretleri nedeniyle birçok aile çocuklarını okutmakta ciddi ekonomik sorunlar yaşamaktadır.
Şehrimize kurulacak bir özel üniversite gençlerimize daha uygun koşullarda kendi evlerinde okuma imkanı sunarken yakın illerdeki birçok öğrenciyi de Ordu’ya çekecektir.​

Kurulacak bu üniversite; binlerce öğrenci, onlarca öğretim görevlisi ve yapılacak bilimsel etkinlikler ile kentimize hem ekonomik hem de kültürel alanda katkılar sağlayacaktır.
Bünyesinde havaalanımızı da aktif hale getirecek Pilotaj ve Havacılık Fakültesi ile Lisan okullarının da yer alacağı bir Özel Üniversite kazandırmak için var gücümüzle çalışacağız.
Karlıbel’in diğer hedefleri de şöyle;
İkinci organize sanayi bölgesi​

Lojistik merkezi
Ordu fuar ve konferans merkezi
TOBB kaynakları ile (TMO-TOBB Lisanslı Depoculuk AŞ.) Lisanslı depo
Ordu tanıtım ve alışveriş günü
İnsan kaynakları ve envanteri ve Ordu lobiciliği
Üretim ve tüketim envanteri
Ordu e-ticaret portalı
Markalaşma ve tanıtım
İş geliştirme merkezi
Alo oda hizmeti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar