Ticaret bakanı Mehmet Muş Ordu Ticaret Borsası’nı ziyaret etti 

Ticaret Bakanı Mehmet MUŞ ve bakanlık bürokratları Ordu’yu ziyaret ettiler.

info@karadenizekonomi.com / 7.04.2023

Ticaret bakanı Mehmet Muş Ordu Ticaret Borsası’nı ziyaret etti 

 

 

Ticaret Bakanı Mehmet MUŞ ve bakanlık bürokratları 06.04.2023 tarihinde Ordu'yu ziyaret etti. Ordu Borsa'sı ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik “Ordu İş Dünyası İstişare Toplantısı” nı gerçekleştiren Ticaret Bakanı, iş insanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini diledi.

Toplantıda bir konuşma yapan yönetim kurulu başkanı Ziver KAHRAMAN şunları ifade etti;

Sayın Bakanım

Fındığın, balın, kivinin başkentine; Karadeniz’in insanı umutlu, doğası bakir, potansiyelleriyle güçlü kentine, Ordu’ya hoş geldiniz.

Sizleri şahsım, kurumum ve tüm hemşerilerimiz adına saygıyla selamlıyorum.

Zor günlerden geçiyoruz. Memleketimizin bir bölgesinde 11 ilde etkili olan depremin yarattığı yıkım, ölüm ve yaralanmaların acısı, yası altında buruk geçiyor günlerimiz.

Bu vesileyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kere daha Allah’tan rahmet dilerken, kalanlara geçmiş olsun diliyorum. Allah, böylesine felaketleri bir daha göstermesin.

Türk iş dünyası olarak ilk andan itibaren, milletimiz için devletimizin yanında olduk. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız, şahsınız ve Bakanlığınızla sürekli irtibat hâlinde olarak bizleri koordine etmiş ve etmeye de devam etmektedir. Türk İş Dünyası olarak Deprem Bölgesi’nde “Konut Seferberliği” başlatılmış olup; yüz yılın felaketinin açtığı yaraları birlikte sarmaya devam ediyoruz.

Böylesine büyük felaketler karşısında doğru ve yapıcı olan; bir arada olabilmek, birlik ve dayanışma içinde olabilmektir. Böylesi felaketler “memleket meselesidir” ve memleket meselelerinin olduğu yerde her şey teferruattır.

Devletimiz büyüktür! Güçlüdür!

İnsanımız vefalıdır! Fedakârdır! Kadirşinastır!

Bu durum ve inançla, yeniden ayağa kalkacaktır  11 ilimiz. Sokaklar, caddeler yeniden kurulacak ve yeniden oluşacaktır mahalleler… İşyerleri açılacak ve fabrika bacaları yükselecektir göğe… Çiftçi daha azimli ve inançlı işleyecek toprağı ve bire bin alacaktır yine… Üretim de ticaret de canlanacak ve adeta kendi küllerinden kendini yaratacaktır bu kentlerimiz.  Biz, birlik ve dayanışma içinde olduğumuz sürece her şeyi yeniden inşa edeceğiz, tarih bunun örnekleriyle doludur.

Rahmet kapılarının açık tutulduğuna inandığımız bu mübarek günlerde, Allah’tan bir daha böylesine büyük acılar yaşatmamasını niyaz edip, ülkemize yâr ve yardımcı olmasını diliyorum.

 

Sayın Bakanım!

 

Bir tarafta böylesine büyük acılar yaşarken diğer tarafta hayat devam etmektedir. Deprem bölgesini normalleştirmek için seferber olurken normalimizi de kaybetmememiz gerekmektedir.

Ordu olarak, yatırımcılar için cazibe merkezi hâline gelmek istiyoruz ve bunun yolu da yatırımcılara sağlanacak avantajlarla mümkündür.

-Finansmana erişim imkân ve şartlarının kentimize özel dizayn edilmesini bekliyoruz, talep ediyoruz. Kredi Garanti Fonu teminatlı kredi hacminin yükseltilmesini bekliyoruz.

-Fındık başta olma üzere İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri bekliyoruz.

-Mevcut OSB’lerimizin ruhuna uygun şekillenebilmesi ve atıl kapasitenin ortadan kaldırılması için etkin işbirliği bekliyoruz.

-Başta altyapı olmak üzere kamu yatırımlarından daha fazla yararlanmak istiyoruz.

-Ordu, fındık üretim ve ticaretinde öne çıksa da bunun dışında potansiyellere de sahiptir. Bu potansiyellerini rantabl hâle getirecek teşvikler bekliyoruz.

İktisat biliminde iktisadın tanımı “kıt mal ve hizmetlerle sonsuz insan ihtiyaçlarının karşılanması” şeklinde yapılmaktadır sayın bakanım! Biz, devletimizden beklentilerimizi ortaya koyarken bu evrensel gerçeği de göz ardı etmiş değiliz. Ne yaparsak, nasıl yaparsak elbirliğiyle ve işbirliği içinde yapacağımız bilincindeyiz.

Sözlerime burada son verirken Allah’tan,  tuttuğunuz oruçları ve ettiğiniz duaları kabul etmesini niyaz eder, hepinizi saygıyla selamlarım." dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar