"AR-SAN Makina, GES Yatırımlarıyla Üretim Kapasitesini Artırıyor"

AR-SAN, kedi kumu üretim tesisleri, bentonit mikronize ve aktivasyon tesisleri kurulumunda lider bir şirket olarak sektörde 1973 yılından bu yana faaliyet gösteriyor.

info@karadenizekonomi.com / 8.05.2023

Şirket, müşterilerine en iyi hizmeti sunmak amacıyla sektördeki makine ve yedek parça imalatlarının yanı sıra tuğla ve kiremit fabrikalarında kullanılan makineler ve bu makinelere ait yedek parçaların imalatını da gerçekleştiriyor.

AR-SAN, gerçekleştirdiği yatırımlarla hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli başarılarla dikkat çekiyor. Şirket, 1983 yılında ilk anahtar teslim projesini tamamlamasının ardından, 1988 yılında İskenderun'da tam otomatik tuğla üretim tesisi kurarak kendi bünyesinde faaliyet göstermeye başladı.Bu yeni tesisin amacı, üretilen makinelerin uzun vadede test edilmesi, üretim kalitesinin artırılması, maliyetleri düşürücü sistemlerin saptanması ve sektöründe yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi, adapte edilmesi ve uygulanmasıdır. Bu şekilde AR-SAN, müşterilerine daha kaliteli hizmet sunarak sektördeki lider konumunu korumayı hedeflemektedir.

Şirket, bugünlerde 50. yılını kutlarken, istihdam edilen toplam kişi sayısı ise taşeronlar hariç 390. 2022 yılında, şirket 2 milyon 473 bin dolar ihracat gerçekleştirdi ve ihracatın ciroya oranı %25'e yükseldi. Rusya pazarındaki paylarını artırmayı ve Güney Amerika pazarına girmeyi hedefleyen şirket, yaklaşık 20 ülkede AR-SAN tarafından üretilmiş makinelerin kullanıldığını belirtiyor.

AR-SAN Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kayılı, sektörde Türkiye'de birinci olduklarını ve pazardaki paylarının %70 olduğunu söylüyor. 2022 yılı ciroları ise 251.717.117.000 TL. Kayılı ayrıca, GES yatırımları yaparak toplamda üretim kapasitelerini 2.2 megavata çıkardıklarını, tuğla fabrikalarındaki modernizasyon ve otomasyona ek yatırımlar yaparak üretim kapasitelerini artırdıklarını, ve yeni CNC tezgah yatırımlarına devam ettiklerini belirtiyor. GES yatırımlarını artırarak üretim kapasitelerini 5 megavata çıkarmayı hedeflediklerini de ekliyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar