Dünyaların içine sığdığı ambalaj kutularının öncü firması

İçine dünyaların sığdığı farklı ebat ve boyutlardaki ambalaj kutularını yaşamımızın her alanında görmemiz olası. Karpuzun bile koliye girdiği bir dönemde ucu çok açık bir sektör olan ambalaj işinde faaliyet gösteren Özşahin Ambalaj da daha çok tekstil, gıda ve beyaz eşya sektörüne yönelik ürünlerle pazarda kendini kanıtlamış bir işletme olarak dikkat çekiyor.

info@karadenizekonomi.com / 2.03.2021

Dünyaların içine sığdığı ambalaj kutularının öncü firması

Oluklu mukavva ve seperatörlü koli başta olmak üzere mikro kutu, ondüle, pide ve pizza kutularının yanı sıra özel ambalaj kutuları gibi ürün gamlarıyla birbirinden çok farklı sektörlere çözüm ortaklığı sunan Özşahin Ambalaj, 15 yıllık firma geçmişinde yaptığı patent başvurularıyla alanında öncü konumunu sürdürmektedir. Özşahin Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Uygun Şahin, 1997 yılında geldiği İstanbul’da adeta “tırnaklarıyla” kazıyarak geldiği bugünkü durumunu özetlerken başarının çalışarak elde edilebileceğini, bir şansa veya tesadüfe bağlı olmadığını kanıtlayan genç bir girişimci.

İş yaşamındaki başarı sosyal yaşamla paralel olmalı

Verdiği bir röportajda, “Gerçekten istemek çok önemlidir. 90’lı yılların sonlarına doğru geldiğim İstanbul’da bir kâğıt fabrikasında çırak olarak işe başlamıştım. Zaman zaman İstanbul’da kalmak ya da Ordu’ya dönmek arasında “gel-git”ler yaşasam da hedef büyüterek çok çalıştım. Benim için ticarette bugün de geçerli olan ilk sermayenin dürüstlük olgusu olduğunu unutmayarak zaman zaman tökezlesem de çok çalışarak amacıma ulaştım. Ancak sizi başarıya götüren faktörleri sadece yaptığınız işteki başarıyla sınırlandırmamanız gerekiyor. Sosyal yaşamınızın da işteki başarıyla paralellik göstermesi gereklidir” ifadelerini kullanan başarılı işadamı bugün doğrudan 50, dolaylı olarak da 150 kişiye istihdam sağlayan firmasının temellerini 2001 yılında atmış.

ÖZŞAHİN AMBALAJ

2001 yılında İkitelli de başladığı oluklu mukavva üretim faaliyetlerine İstanbul Başakşehir'de bulunan 8 bin m² kapalı alana sahip fabrikasında devam eden Özşahin Ambalaj, müşteri memnuniyetine verdiği önem, personeline sağladığı eğitim ve ürün kalitesinden ödün vermeksizin ulaştığı verimlilik ile toplam başarı ilkesini benimsemiştir. Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek makine parkını sürekli genişletmekte ve yenilenmekte olan firmanın kurulu kapasitesi yıllık 25 bin tondur. Tesislerinde müşterinin istemiş olduğu her ebatta, baskılı veya baskısız, yapıştırma veya dikişli, klasik veya kesimli kutu, tava vb. ürünleri seri üretimle sunan işletmenin en önemli farklılığı izlediği "sıfır hata" stratejisidir.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar