Elektrik üretimi amaçlı doğal gaza indirim

Doğal gazda ocak ayı tarifesi belirlendi. Mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi değişmezken, elektrik üretimi amaçlı tarifede indirime gidildi.

info@karadenizekonomi.com / 2.01.2023

Elektrik üretimi amaçlı doğal gaza indirim

Doğal gazda ocakta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi sabit kalırken, elektrik üretim amaçlı tarifede indirim yapıldı.

BOTAŞ, 2023 yılının ilk aylık tarifesinde, elektrik üreten şirketlere satış fiyatında yüzde 12,73 indirim yaptı. 2022 içinde tarife ayarlamalarında elektrik üreticilerinin kullandığı doğalgaza yüksek oranlı zamlar yapılmıştı.

BOTAŞ 1 Ocak’tan geçerli olacak 2023 Ocak ayı tarifesini yayımladı. Buna göre, meskenler ile birinci ve ikinci kademe sanayi abonelerinin tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Elektrik üretimi amaçlı olarak satılan doğalgazın tarifesinde ise yüzde 12,73 oranında indirim yapıldı. Bu kategorideki bin metreküp doğalgazın satış fiyatı 18 bin TL olarak belirlendi.

“BOTAŞ’tan Doğal Gaz Satın Alan CNG Müşterileri İçin Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatları” bölümünde CNG-4 satış tarifesinde de indirim yapıldı. Aralık ayında santimetreküp fiyatı 17,500000 TL olan CNG-4 Ocak ayında 17,000000 TL olarak belirlendi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar