Petrolde iyimser talep fiyatlamaları

ABD Başkanı Joe Biden'ın birçok aksi yoruma karşın ABD'de resesyonun kaçınılmaz olduğunu söylemesi petrol piyasalarında iyimser fiyatlamalara yol açtı.

info@karadenizekonomi.com / 21.06.2022

Petrolde iyimser talep fiyatlamaları

ABD'de resesyon endişeleri yüksek sesle dile getirilirken, petrol piyasası ABD Başkanı Joe Biden'ın iyimser açıklamalarını fiyatlamayı tercih etti. ABD ham petrolü sınırlı bir yükselişle 110 dolara gelirken, Brent petrol de 115 dolara geldi. ABD Başkanı Joe Biden, ülkede artan benzin fiyatlarıyla mücadele için yakın zamanda federal benzin vergisi için geçici muafiyet ilan edebileceklerini söyledi.

Petrol piyasası ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın Rus petrolüne yönelik açıklamalarını da yakından takip etti. ABD, Rusya'nın enerji ihracat gelirlerini azaltmak için ülkenin ihraç ettiği petrole tavan fiyat çekilmesi için Kanada ve diğer ülkelerle ile görüşmeler yürütüyor. Hazine Bakanı Janet Yellen, Pazartesi günü Toronto'da gazetecilere yaptığı açıklamada "Avrupa ülkeleri, ABD, İngiltere ve diğer ülkeler tarafından enerji konusunda uygulanan ve önerilen kısıtlamaları güçlendirecek tavan fiyat uygulamaları ya da istisnai fiyat düzenlemeleri üzerine konuşuyoruz" dedi.

Yellen Rus petrolünün fiyatına, belirli bir miktarın üzerindeki petrolün sevkiyatında sigorta veya finansmanı zorlaştırıcı bir mekanizma ile tavan getirilebileceğini ifade etti. Yellen mekanizmanın dünya pazarlarına Rus petrolü arzını kesmeden Rusya'nın petrol gelirini azaltabileceğini belirtti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar