Akkuş Belediyesi’ne ek gelir ‘GES’ projesi yolda

Akkuş Belediyesi, Akkuş’a GES kurarak hem kendi enerjisini üretip ihtiyacını karşılayacak hem de üretilen enerji ile belediyeye ek gelir sağlamış olacak.

info@karadenizekonomi.com / 24.09.2020

Akkuş Belediyesi’ne ek gelir ‘GES’ projesi yolda

İlçenin Gökçebayır mahallesindeki 13 bin metrekarelik alana 2 bin 700 adet panel kullanarak Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuracak olan Akkuş Belediyesi, hem kendi enerjisini üretip ihtiyacını karşılayacak hem de üretilen enerji belediyeye ek gelir sağlamış olacak. Projenin 2021 yılında tamamlanması planlanıyor.

‘’2021 Nisan ayında ilk enerjiyi üreteceğiz’’

Akkuş’un yenilenebilir enerji kaynakları açısından verimli olduğunu dile getiren Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, ‘’Belediye olarak ülke ekonomisine katkı sağlamak ve yenilenebilir enerjiden istifade etmek amacıyla güneş santrali kurulumu için ihaleye çıktık. 653,4 kWp (594 kWe) gücünde fotovoltaik güneş paneli kapasitesine sahip şebeke bağlantılı güneş enerjisi santralini kuracağımız proje ile 2021 Nisan ayında ilk enerji üretmeyi planlıyoruz. Kendi enerjimizi üreterek bu projeyle tasarruf edeceğiz ve ihtiyaç fazlası enerji ile de ek gelir sağlamış olacağız. Akkuş için hayırlı olsun’’ şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar