BOTAŞ: Doğalgaz depolarımız azami seviyede kullanılıyor

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), resmi sosyal medya hesabı üzerinden kendisine yöneltilen iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 26.01.2022

BOTAŞ: Doğalgaz depolarımız azami seviyede kullanılıyor

Yapılan açıklamada, doğalgaz depolarının beklenenden daha az dolu olduğu iddiaları için, “Depolar yaz dönemlerinde doldurulup kış dönemlerinde ihtiyaca göre kullanılıyor. Depo doluluk oranları kış koşullarına göre değişkenlik gösterebiliyor. Mevcut durumda ortaya çıkan kış koşullarındaki doğal gaz talebini karşılamak adına doğal gaz depolarımız planlamalarımız çerçevesinde azami seviyede kullanılıyor” ifadelerine yer verildi.

 

“TESİSLERİMİZDE AZAMİ MİKTARDA DOĞAL GAZ DEPOLANDI”

     BOTAŞ’tan yapılan açıklamada, Türkiye’nin yaz aylarında gaz fiyatları yükselince depolardaki gazı bitirdiği iddialarına ilişkin şu ifadeler kullanıldı: “Türkiye’nin yaz dönemi doğalgaz talebi uzun dönemli doğal gaz alım ve satım anlaşmalarımıza bağlı boru ve LNG arz kaynaklarından sağlanıyor. Yaz döneminde doğal gaz depolama tesislerimizde depolama yapılmakta olup her yıl olduğu gibi bu yıl da planlamalarımız kapsamında depolama tesislerimizde azami miktarda doğalgaz depolandı. İhtiyaç duyulan günlerde doğalgaz depolarından gaz kullanımı yapılıyor.” Açıklamada, doğal gaz tedarikindeki aksamada borç nedeniyle kesintiler olduğu iddiaları da yalanlanarak, İran dahil hiçbir ülkeye borç bulunmadığı belirtildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar