Karadeniz'deki bombalama hububat fiyatlarını yükseltti

Rusya'nın Karadeniz'deki ihracat limanlarından birinin yakınında bombalı saldırı düzenlenmesinin ardından hububat fiyatları yükseldi.

info@karadenizekonomi.com / 4.08.2023

Karadeniz'deki bombalama hububat fiyatlarını yükseltti

 

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın denizde kulanılan insansız hava araçlarının (İHA) Rusya'nın ihracatı için önemli bir merkez olan Karadeniz'deki Novorossiysk limanı yakınındaki Rus deniz üssüne saldırdığını ve Rus savaş gemilerinin İHA'ları imha ettiğini açıkladı.

Bu gelişme üzerine mısır ve soya fasulyesi fiyatları yükseldi ancak ABD'nin Orta Batı bölgesinde serin ve yağışlı hava koşulları tahminleri kazanımları sınırladı.

Ukrayna, Rusya'nın Novorossiysk limanı yakınındaki deniz üssüne saldırdıUkrayna, Rusya'nın Novorossiysk limanı yakınındaki deniz üssüne saldırdı

Hububat yükseldi

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları yüzde 2.2 artışla 6.40 dolar/bushel, yani 235.2 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Mısır yüzde 0.9 yükselerek 4.97 dolar/bushel yani 195.7 dolar/ton seviyesine yükseldi. Soya fasulyesi yüzde 0.9 yükselerek 13.36 dolar/bushel yani 490.9 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Haftalık bazda mısır yüzde 6, soya fasulyesi yüzde 3'ten fazla gerilerken buğday da yaklaşık yüzde 9 geriledi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar