Karimex’ten şirketlere örnek davranış

Fındığın başkenti Ordu’dan bugüne kadar 52’den fazla ülkeye ihracat yapan Karimex, mazeret için izin istemeyi kaldırdı. Bunun yerine artık “İnsani İzin Hakkı” var. Karimex çalışanları artık herhangi bir mazeret göstermeksizin yıl içerisinde sınır olmadan, yıllık izinlerinden düşmeden ve ücretlerinden kesilmeden izin kullanabiliyorlar.

info@karadenizekonomi.com / 13.06.2022

Karimex’ten şirketlere örnek davranış

Karimex İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Albayrak konu ile ilgili “Ordu ve Zonguldak Alaplı’daki iki fabrikamızda 160’dan fazla çalışma arkadaşı istihdam ediyoruz ve bunların %86’sı, yönetimdeki arkadaşlarımızın ise %62’si kadın. Türkiye'de kadın istihdamını, kadınların iş gücüne katılmasını ve ülke ekonomisine destek olmasını çok önemsiyoruz. Bu izin öncelikle kadın çalışma arkadaşlarımıza özel olarak düzenlenmiş bir izindi, daha sonrasında bunu tüm ekip arkadaşlarımız için genişlettik. Tarihi 1950’li yıllara dayanan 2008’de ise yeni markamız Karimex ile devam ettiğimiz ticari hayatımızda çalışanlarımız bizim için hep en önemli konumdaydı. Bizler bu izinleri zaten verip kolaylık sağlıyorduk, sadece izin alma sürecindeki mazeretleri kaldırdık ve resmiyete döktük” dedi.

Dünyada benzer uygulamaların devlet kontrolü ile sağlandığını hatırlatan Albayrak, “Bu konuda Türkiye'de öncü bir firma olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu uygulamanın daha da yaygınlaşarak kalıcı hale gelmesini temenni ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

ASEL GÜRSOY

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar