Meganut ihracatla büyümeye devam edecek

Kümbetli Tarım Ürünleri AŞ bünyesinde kurulan Meganut, iç ve dış pazarda büyümeye devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.12.2022

Meganut ihracatla büyümeye devam edecek

17 milyon TL yatırım bedeli ile yeni bir üretim tesisi kurmaktan kıvanç duyduklarını ifade eden Meganut Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kümbetli, Avrupa’nın ardından Afrika ve Asya pazarlarına da yönelerek ihracattaki pazar paylarını artıracaklarına dikkat çekiyor.

İş hayatına Giresun’da başlayan Kemal Kümbetli ve ailesi, 1979 yılında Kümbetli markası ile aile şirketini oluşturup, özellikle iç piyasada kendisine önemli bir pay edindi. 1992 yılında İstanbul Büyükçekmece’de fındık üretimi fabrikası kurarak; fındık üretimini artırmış, istikrarlı çalışması ve ürün kalitesine vermiş olduğu önemle, güvenli bir firma olarak ticari faaliyetlerine devam ediyor. Sürekli gelişen ve değişen dünya ticaretinde yer alabilmek için firma yönetimi tarafından; 2004 yılında Giresun’da günümüz teknolojisi dikkate alınarak, gıda hijyeni şartlarına uygun fındık üretimi gerçekleştirebilecek bir fındık kırma ve işleme tesisi hayata geçildi. Bu tesiste; ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi standartları uygulanarak Türk Gıda Kodeksi’ne uygun ve her kesimden tüketicilerin beklentilerini karşılayacak kalitedeki naturel ve işlenmiş fındıklar hijyenik ortamda üretilip iç ve dış piyasaya arz ediliyor.

 

SON TEKNOLOJİ İLE DONATILMIŞ YENİ TESİS

Kemal Kümbetli, 2019 yılında önemli bir ticari adım daha atarak, Meganut Gıda’yı faaliyete geçiriyor. Kurulduğu yıl; ay çekirdeği, fındık, Antep fıstığı ve yer fıstığı gibi ürünleri paketleyip ihracatlarına başladı. Günümüzde müşterilerin en büyük beklentisinin kalitenin sürekliliği, olduğunu ifade eden Meganut Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kümbetli, “Amacımız, bu doğrultuda üretim yapmak. Sürekli gelişen ve değişen dünya ticaretinde yer alabilmek için 2019 yılında Giresun’da günümüz teknolojisi dikkate alınarak, gıda hijyeni şartlarına uygun fındık üretimi gerçekleştirebilecek bir fındık işleme tesisi kuruldu. Bu tesiste, Kalite Yönetim Sistemi standartları uygulanarak Türk Gıda Kodeksi’ne uygun ve her kesimden tüketicilerin beklentilerini karşılayacak kalitedeki natürel ve işlenmiş fındık hijyenik ortamda üretilip iç ve dış piyasaya arz ediyoruz” diyor.

HARMANDALI MARKASI İLE İHRACAT SÜRÜYOR

Fındık başta olmak üzere birçok kuruyemiş çeşidinde de hizmet verdiklerini dile getiren Kümbetli, 15 farklı çeşitte Meganut ile birlikte Harmandalı markasını da bünyesinde barındırdıklarını; Harmandalı markasını yurt ışında daha aktif kullandıklarını belirtiyor.

Yıllık 100 ton fındık üretimine sahip olduklarını ifade eden Kümbetli, “Bu  yılın başında yaptığımız fabrikamızı faaliyete geçireceğiz. 17 milyon TL yatırım bedeli olan bu fabrikamız, yurt dışındaki yeni gelişmelere ve teknolojiye uygun olarak dizayn edildi. Kendi bünyemizdeki laboratuvar analizlerimizi kurduk. Havalandırması, iklimlendirilmesi, teknolojisi açısından örnek bir tesis ortaya çıktı” ifadelerine yer veriyor.

YENİ HEDEF; AFRİKA VE ASYA PAZARI

Kümbetli, üretimlerinin yüzde 50’sini Almanya ve Hollanda başta olmak üzere çok sayıda ülkeye ihraç ettiklerini vurguluyor. Kümbetli, 2022’nin kendileri için de zor bir yıl olduğuna dikkat çekerek, Bu sene dövizdeki dalgalanmalardan dolayı zorlu geçti. 2022, herkes gibi bizim için de zorlu bir süreç oldu ama biz yine de yatırımımızı yaptık. Yeni fabrikamızı faaliyete geçirmeye hazırlanıyoruz. Çünkü böyle zamanlarda yarının daha kötü olabileceğini düşünüp, bugün son kaynaklarınızla yatırım yapmanız gerekir diye düşünüyorum” diye konuşuyor.

AR-GE yatırımlarına devam edeceklerine dikkat çeken Kümbetli, “Şu anki planımız, güneş enerjisine elektrik üretmek. Yeni fabrikamızı da bu çalışmaların ardından hayata geçirdik. Bu tesisimizde AR-GE çalışmaları için de yatırımlarımıza devam edeceğiz. Fuar gibi organizasyonlarda yer alarak marka bilinirliliğimizi daha artırmayı da hedefliyoruz” diyor.

Yeni yılda yurt dışı Pazar paylarını artırmayı önceliklediklerine vurgu yapan Kümbetli, Afrika ve Asya ülkelerindeki pazar araştırmalarını tamamladıklarını ve bu bölgelerdeki ülkelere ihracat yapmayı planladıklarını ifade ediyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar