Onun Karnı Doyarsa Biz Aç Kalırız

Ünye’de yapılan toplantıda fındık ihracatçısı Hasan Basri Durak “Kahverengi kokarca ile eğer etkili mücadele yapmazsak önümüzdeki sene nasıl geçinebiliriz konusunu konuşmak zorunda kalırız.” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 27.10.2023

Onun Karnı Doyarsa Biz Aç Kalırız

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman bir süredir bölgede ilaçlama ve bilgilendirme çalışmaları yürüttüklerini ifade ederek “Bu konuda topyekün bir mücadele şart. Bu nedenle muhtarlarımızın bu konuya hassasiyet göstermesi önemli. Siz bu mücadele içerisinde olmazsanız bununla baş etmemiz mümkün değil” diyerek herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini kaydetti.

Fındık ihracaatçısı Hasan Basri Durak ise fındığı önümüzdeki yıl bekleyen tehlikenin kahverengi kokarca olduğuna dikkat çekerek, “Bugün 2 Milyar doların üzerinde döviz girdisi olan fındığımız var. Ama bu böcek sadece fındığa zarar vermiyor. Eğer etkili mücadele yapmazsak önümüzdeki sene nasıl geçinebiliriz konusunu konuşmak zorunda kalırız.” dedi.

Ünye Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Erhan Aydın “Bireyselden ziyade topyekûn bir mücadele etmemiz daha etkili olur. Seneye bugün ekonomik sonuçlarını görmektense bugün bu çalışmayı yürüterek iyi bir mücadele etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar