Ulusoy’dan gıda güvenliği vurgusu: Yüzyıllarca hizmet verecek

Ulusoy Un Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, lisanslı depoculuğun sadece sektör için değil, ülkenin gıda güvenliği için çok kritik bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, “Bu silolar, yüzyıllarca hem şirketimize hem ülkemize hem de dünyaya hizmet edecek” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 13.03.2023

Ulusoy’dan gıda güvenliği vurgusu: Yüzyıllarca hizmet verecek

Ulusoy Un Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, gıda güvenliğinin dünyanın en önemli konularından biri olduğuna dikkat çekerek, lisanslı depoculuğun sadece sektör için değil, ülkenin ve dünyanın geleceği için kritik önemde olduğunu ifade etti.

TARLADAN SOFRAYA YOLCULUK

Dr. Ulusoy, Türkiye’de tarladan sofraya giden bu zincirin içerisinde önemli rol oynadıklarını dile getirerek, “Bundan daha önemli rol çiftçimizin ürettiği ürünü doğru şartlarda muhafaza edebilmek ve sanayinin ham maddesi olarak koruyabilmek. Bizlerin de Mysilo ile tanışması lisanslı depoculuğun Türkiye’de yayılmasıyla eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Türkiye’deki dördüncü lisanslı depoyu 2012 senesinde Kırıkkale’nin Çelikli ilçesinde kurmaya karar verdik ve inşaatına başladık. Sonrasında Mysilo ile ilk işimizi gerçekleştirdik. Ardından lisanslı depoculukta 3 bölgede 169 bin tonluk kapasiteye ulaşan bir yatırım gerçekleştirdik. Dört etabımızın üçünü de Mysilo ile birlikte gerçekleştirdik. Bunun yanında yeni gerçekleştirdiğimiz Samsun’daki ‘50. Yıl Üretim Tesisi’mizin 70 bin ton kapasiteli fabrika çelik silo depolama tesislerini de Mysilo ile birlikte yaptık. Birkaç revizyon projesiyle beraber Mysilo ile 200 bin tona ulaşan projeyi son 10 yıl içerisinde gerçekleştirdik” dedi.

ÇÖZÜM ORTAĞI OLARAK ÇALIŞTIK

Mysilo ile olan ilişkinin tedarikçi-müşteri şeklinde değil, tam anlamıyla bir çözüm ortağı anlamına geldiğinin altını çizen Dr. Ulusoy, “Her projemizde projenin daha tasarım, fikir aşamasından nihai aşamasına kadar gerçekleştikten sonra gerekli revizyonlar varsa o revizyonların üzerindeki çalışmalarda hep birlikte çalıştık. İhtiyaçlar doğrultusunda çözüm odaklı ne gerekiyorsa hep birlikte bu çalışmalar gerçekleşti. Hiçbir makine arızasız çalışmaz, önemli olan üreticinin ortaya çıkan arızalardan sonra hangi hızla buna cevap verdiği ve çözüm getirdiğidir. Tesislerimizde bu 200 bin tona ulaşan tesiste hiçbir zaman çalışma durmadı. Arızalar oldu ama hızlı şekilde Mysilo’daki arkadaşlarımızın müdahale ettiğini gördük. Hatta bir süre sonra biz de bu konuda tecrübelerimizi arttırdık. Bugün 10 yıla aşan tesislerde gayet sağlıklı bir şekilde çalışıyoruz. Çelik silonun ömrü 50 yıl olarak belirlenmiş ama biz inanıyoruz ki bu silolar yüzyıllarca hem şirketimize hem ülkemize hem de dünyaya hizmet edecek. O yüzden de depolama sektörüne bu hizmeti veren Mysilo’ya bizler sektör olarak da ülke olarak da teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Dr. Ulusoy, Ulusoy Un’un 2022 yılında Söke Un’un hisselerini satın alarak Türkiye’de 3 bin 925 tonluk günlük üretim kapasiteyle Türkiye’nin en büyük kurulu kapasitesine sahip olan un şirketi hâline geldiklerini de dile getirdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar