Balıkçılar şikâyetçi: Palamut var depo yok

Bu sene balık sezonunda palamudun bolluğuyla balıkçıların yüzlerinin güldüğünü belirten Mutlu, balıkçı barınaklarının ve depoların yıkımından şikâyetçi olduğunu kaydetti. Mutlu, “Hem üretim yapanı destekleyeceklerini söylüyorlar, hem de kanuni izinlerimiz olmasına rağmen depoları yıkıyorlar. Bu nasıl bir destekleme?” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 7.10.2020

Balıkçılar şikâyetçi: Palamut var depo yok

Av yasakları 1 Eylül tarihinde sona erdi. Karadeniz’in hırçın sularında denize açılan balıkçıların yüzü, palamudun bolluğu ile gülüyor. Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, yeni sezona ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Yeni sezonda balıkçıların pandemiden etkilenmediğini vurgulayan Mutlu, “Daha sezon başlamadan önce denize gelecek olan balıkçı tayfasının tümünü sağlık kontrolünden geçirdiler. Gerekli olan tüm dezenfeksiyon işlemleri teknelerde ve limanlarda yapıldı. Bunun yanı sıra dezenfektan ve kolonya gibi temizlik malzemelerimizi de koyduk. Biz kendi içimizde de önlemler aldık, sosyal mesafeye uygun bir şekilde yaşadık. Herhangi bir olumsuz durum yok.” ifadelerine yer verdi.

FİYATLAR UYGUN

Sezon balığının şu anda palamut olduğunu belirten Mutlu, “Hamsi öncesinde palamutta, istavritte iyi gidiyor. Şu anda orana vurduğumuz zaman yüzde 50 diyebiliriz, fena sayılmaz. Fiyat olarak bakıldığında tanesi 14 lira. Ben uygun olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“BU NASIL BİR DESTEKLEME?”

Sezonun iyi gitmesinin yanı sıra Doğu Karadeniz’de farklı sıkıntılarının olduklarını dile getiren Mutlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Balık üreticileri ciddi sıkıntılar yaşıyor. Kanunda depo ve barınakların olmasına, izin verilmesine rağmen, yine devlet tarafından bunları yıkıyorlar. Biz Trabzon’un Arsin ilçesinde bunları yaşadık. Rusya’ya ve Japonya’ya yüklü miktarda balık ihracatı yapılıyor. Hem üretim yapanı destekleyeceklerini söylüyorlar, hem de depoları yıkıyorlar. Bu nasıl bir destekleme? Kanuni izinlerimiz olmasına rağmen yıkımlar gerçekleşiyor. Balıkçı halinin içerisinde vatandaşın ihtiyaç duyduğu tuvaleti dahi yıkıyorlar. En kısa zamanda bu konuda mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” HAZAL PALAVAR / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar