Forbes'a Göre Ukrayna'nın En Büyük İnşaat Şirketi Ordulu Firma! Ordu'nun Onur'u Türkiye'nin Gururu Oldular

Ordulu dev inşaat firması Onur Grup başarılarına bir yenisi ekleyerek uluslararası ekonomi dergisi Forbes Ukraine tarafından Ukrayna’nın en büyük inşaat şirketi oldu.

info@karadenizekonomi.com / 10.11.2023

Forbes'a Göre Ukrayna'nın En Büyük İnşaat Şirketi Ordulu Firma! Ordu'nun Onur'u Türkiye'nin Gururu Oldular

Çetin işletmeleri adı altında 1981 yılında faaliyetlerine başlayan firma aşama aşama alanında yükselerek dünya çapında tanınan bir inşaat şirketi oldu.  Amerikan ekonomi dergisi Forbes Ukraine tarafından son olarak 200 ekonomi liderleri sıralamasında Ukrayna’nın en büyük inşaat şirketi olarak gösterildiler.

Onur Group sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle:

UKRAYNA’YA TOPLAM YATIRIMI 500 MİLYONU AŞTI

Büyük çaplı işgalin başlangıcında inşaat işlerinin neredeyse yüzde 90’ı durduruldu ancak biz Ukrayna ekonomisine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Şirketimiz toplam yatırımı 500 milyon doları aştı ve 2030 yılına kadar yatırım tutarının 2 katına çıkartılması planlanıyor.

SOSYAL SORUMLULUĞA BÜYÜK ÖNEM VEREN FİRMA

Onur Group ticari faaliyetlerine rağmen kurumsal sosyal sorumluluğa büyük önem vermekte; özellikle orduya hastanelere ve halka gerekli sosyal ve insani yardımları sağlamaktadır. Şirketimiz savaş sırasında Ukrayna’ya destek için toplamda 8 milyon dolar ayırdı.

2004 YILINDAN BERİ UKRAYNA’DA

Onur Group ekibi 2004 yılından bu yana Ukrayna’da çalışıyor ve Ukrayna’nın sürdürülebilir bir geleceğe sahip olması için çaba gösteriyor. Şirketimiz Ukraynalıları desteklemek ve onlara iyi yeni işler sağlamak için gerek yatırım ortamını iyileştirerek gerekse Ukrayna’nın yeniden inşasına katkıda bulunmak için mümkün olan her şeyi yapmaya devam ediyor.

ONUR GROUP HAKKINDA

Karayolu, havaalanı, baraj ve alt yapı sektörlerinde bugüne dek önemli projelere imza atmış olan firmamız, 1981 yılında Çetin İşletmeleri adı altında faaliyete başlamıştır.
1981 – 1990 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı muhtelif bölgelerde, Devlet ve İl yollarında yol yapım ve onarımı ile ilgili taahhüt etmiş olduğu işlerin tamamını başarı ile tamamlamıştır. 1991 yılında Onur Taahhüt Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti. kurulmuş olup 2015'te adını Onur Taahhüt Taşımacılık İnşaat Tic. ve San. A.Ş. olarak değiştirmiştir.

Firmamız, Hırvatistan, Ukrayna, Tunus, Moldova, Umman, Ekvator Ginesi ve Türkmenistan’da önemli projeleri başarı ile tamamlamış olup halen bu ülkelerin bazılarında çalışmalarına devam etmektedir.
Aldığı işleri zamanında ve en üstün kalitede tamamlamayı ilke olarak edinen firmamız, bilgili ve birikimli personeli ile, son teknoloji ve yüksek kapasiteli makine parkına sahiptir. Makine Parkımız ile ilgili en önemli çalışmamız, makine yenileme ve dengeleme programıdır. Bu program kapsamında eskiyen ve modeli geçen makinelerin yerlerine kapasitesi yüksek, yeni ve verimli makineler satın alınarak makine parkı sürekli olarak yenilenmektedir. Bakım, onarım ve yenileme işleri merkez şantiyemizde kurulu bulunan atölyelerimizde yürütülmekte ve burada makine, şase, motor, elektrik, kaporta, döşeme, boyama gibi her türlü onarım işleri yapılmaktadır.

Firmamızın, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Asfalt Müteahhitler Derneği (ASMÜD), İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (INTES), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) üyelikleri bulunmaktadır. Firmamız Engineering News Record (ENR) Raporuna göre Uluslararası Müteahhitler sıralamasında 2011 yılında 169., 2012 yılında 136., 2013 yılında 135., 2014 yılında 138., 2015 yılında 158., 2016 yılında 151., 2017 yılında 140., 2018 yılında 147., 2019 yılında 131. ve 2020 yılında 116. sırada yer almıştır.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar