GİSİAD Başkanı Gezmiş, bir kez daha uyardı: Şirketler iflas tehdidi altında

Artan maliyetler, yüksek enflasyon, finansmana erişim iş dünyasının en önemli sorunlarının başında geliyor. Giresun Sanayici ve İş İnsanları Derneği (GİSİAD) Başkanı Aykut Gezmiş de söz konusu sorunlara çözüm bulunamaması durumunda ekonomik iklimin daha da bozulacağı uyarısında bulunuyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.12.2022

GİSİAD Başkanı Gezmiş, bir kez daha uyardı: Şirketler iflas tehdidi altında

GİSİAD Başkanı Aykut Gezmiş, iş dünyasının ipotek halinde dahi finansmana erişmekte büyük sorun yaşadığını dile getirerek, çözüm bulunamaması halinde birçok şirketin iflas ve kapanma tehlikesi ile karşı karşıya geleceğini dile getiriyor.

MAAŞ ÖDEYEMEZ DURUMA GELDİ

Giresun Sanayici ve İş İnsanları Derneği (GİSİAD) Başkanı Aykut Gezmiş de iş dünyası adına acil destek çağrısı yaptı. “İş dünyasının enflasyonu olan ÜFE %158'e varmışsa acil destek zamanıdır” diyen Gezmiş, fiyat artışları nedeniyle maliyetlerin aşırı arttığını, iş dünyasının maaş ödeyemez duruma geldiğinin altını çiziyor.

Gereken desteğin sağlanmaması halinde birçok işyerinin kapanma noktasına geleceğine dikkat çeken Gezmiş, "Elektrik faturaları, iş yeri kiralarına denk hale gelmiştir. Bir çalışanın SGK gideri bir önceki yılın asgari ücretine yaklaşmıştır. Malzeme maliyet artışlarında %200'leri aşan kalemler mevcut. Ocak ayında asgari ücrete gelmesi muhtemel aşırı artış tüm iş dünyasını korkutmaktadır. Bu durumda zaten mevcut maaşları ödemekte zorlanan birçok işveren, işçi çıkarmak zorunda kalabilecektir” diye konuşuyor.

ACİL DESTEK BEKLİYORUZ

Gezmiş, finansmana erişim sorunun had safhada olduğuna dikkat çekerek, “Bankalar ipotek verilse dahi kredi vermemektedir. İş dünyasını ilgilendiren enflasyon rakamı olan ÜFE, TÜİK'in açıkladığı resmi rakamlara göre ekim ayında %158 olmuştur. Bu rakam son 24 yıl itibariyle bir rekordur. Enflasyon rekor seviyeye ulaşmışken iş dünyası olarak acilen destek beklemekteyiz. Aksi halde birçok iş yeri kapanma veya iflas noktasına gelecektir” ifadelerine yer veriyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar