Sarıalioğlu: “Gayrimenkul dünyasına metaverse’yi getiriyoruz!”

Dünya pazarında gayrimenkul firmaları arasında örnek gösterilecek işler yapan ve yatırımcılarıyla kendini yenileyerek metaverse sistemine geçen, yenilenmiş vizyonuyla zirveye oturan Saral Gayrimenkul VR gözlük sistemine geçmeye hazırlanıyor.

info@karadenizekonomi.com / 28.04.2022

Sarıalioğlu: “Gayrimenkul dünyasına metaverse’yi getiriyoruz!”

İstanbul’un zirvesi dediğimiz Quasar’ın 39. katındaki satış ofislerinde yatırımcılarını bekleyen, Ceess Group Portföy Yönetim ve Saral Gayrimenkul kurucusu Semih Sarıalioğlu sektördeki 24 yıllık emeğini göz alıcı başarılarla süslemeye devam ediyor.

Özellikle Karadeniz bölgesinde bugüne kadar yapmış olduğu işlerle tanıyıp, takip ettiğimiz Saral Gayrimenkul, İstanbul’da açmış olduğu satış ofislerinde dur durak bilmeden sektöründe fark yaratmaya başladı bile. Türkiye’nin dört bir köşesinde gayrimenkul sektöründe 24 yıldır sürdüren Saral Gayrimenkul aynı zamanda Körfez ülkelerinde de ofisleri bulunuyor.

 

Metaverse’de ilk emlak ofisi

Metaverse’de açacakları emlak ofisinin sektörde ilk olacağını söyleyen Sarıalioğlu, “Sektördeki çalışmalarımıza ilk günden beri gayrimenkul lideri olarak görevi tamamen sahiplenip devam ediyoruz. Elbette Trabzon’da, İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Bodrum’da ve daha birçok şehirde sektörde olan dostlarımız var ancak fark ettim ki bizim kullandığımız teknolojiyi, verdiğimiz hizmeti ve iş takip süreçlerini hiç kimse sağlayamıyor. Fark ettik ki biz bu alanda Trabzon’a; Türkiye’nin ve hatta dünya standartlarının üzerinde bir kurumsallık ve hizmet sağlıyormuşuz. Şu anda dünya genelinde gayrimenkul sektöründe metaverse’e geçen yok, biz ise şu sıralar metaverse’te bir emlak ofisi açmaya hazırlanıyoruz” dedi.

İstanbul pazarında da önemli bir rol oynayacağız

İstanbul’da açtıkları ofisle İstanbul pazarında da önemli bir rol oynamayı düşündüklerini söyleyen Sarıalioğlu, “Karadeniz Bölgesi’nde biriktirdiğimiz başarılarımızı, aktivitelerimizi, teknolojimizi ve tecrübemizi İstanbul pazarına aktarmaya geldik. İstanbul pazarı çok büyük ve bir o kadar da güçlü bir pazar. Yüksek maliyetlerde ve rakamlarda gayrimenkuller var. Bu gayrimenkulleri pazarlama konusunda çok iddialıyız. Hem teknolojimiz hem çalışma yöntemimiz hem de ekip arkadaşlarımızla profesyonel bir iş yaparak oldukça ciddi başarılara imza atıyoruz. Yüksek maliyetli, yüksek cirolu gayrimenkuller Semih Sarialioğlu Ceess Portföy Yatırım Ortaklığı ile birleşince hem İstanbul’daki müttehitlerimiz ciddi kazanç elde edip hızlı sonuç alarak başarıya ulaşacaklar hem de biz çalışmamızın karşılığını alacağız” açıklamasında bulundu.

 

Quasar projesiyle başlangıç yapacak

Quasar projesiyle İstanbul’da başlangıç yapacaklarının altını çizen Sarıalioğlu, “Başlangıcımız Quasar olacak fakat bir proje için daha görüşüyoruz. 2000 dairelik bir projenin komple satış ve portföy yönetimi sistemini kurmak için görüşmeler yapıyoruz. Eğer şartlar iki taraf içinde elverişli olursa bu projeyi de bünyemize katacağız.  Bunlar dışında İstanbul’a geldiğimizden beri çok yoğun bir iş programı içerisinde çalışıyoruz. Buraya geldiğimizi duyan herkes görüşme gerçekleştirmek istiyor. Daha yeni yeni hazırlanıyoruz diyebilirim. Çok yakın zamanda proje sahiplerinin tümünü ziyaret etmiş olacağız. Onlar da bizler de alacağımız hızlı sonuçlarda varız. Görüşmek isteyenler aynı zamanda sosyal medya hesaplarından ilgili birimlerimize ulaşabilirler. Biz, kendileriyle iletişime geçip ziyaretlerimizi gerçekleştiririz” dedi.

Dünya genelinde ekonomik krizin olduğunu da hatırlatan Sarıalioğlu, “Ülkelerin birbirleriyle yaşadığı gerginlikler sonucu paranın el değiştirdiğini gördük ve bu gayrimenkul sektörünü fazlasıyla etkiledi. Dünya’da ciddi yaptırımlar gören Rus iş adamları şu anda Türkiye’yi güvenli liman olarak görmekteler ve bizim Ruslarla ciddi bağlantılarımız var. Bu bağlantılarımızı Türkiye’de yatırıma dönüştüreceğimize inanıyoruz. Bunun yanı sıra İranlı yatırımcıları da Trabzon pazarına yönlendirdik. Elbette İstanbul’da da bu yatırımların artarak devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

 

Gayrimenkuller iyi bir yatırım

Gayrimenkullerin iyi bir yatırım olduğunu da ifade eden Sarıalioğlu, “Türk yatırımcılarımıza seslenmek istiyorum; ‘Gemi limandan kalkmak üzere, halatlar çözülecek. Bu yüzden bu tarihleri geçirmeden alışverişlerinizi yapın, gayrimenkul ihtiyacınız varsa giderin. Çünkü piyasa maliyetleri yükseldiği için yeni üretim yok denecek kadar az. Mevcut gayrimenkullerin birçoğu yatırıma dönüştü kalan az sayıda gayrimenkul için acele etmek gerekir. Benim bir sloganım var, Türkiye genelinde emlakçılar da bunu müsaade alarak kullanmaya başladılar; ‘Herkes satarken alan, herkes alırken satan olursanız gayrimenkulde dün olduğu gibi bugün de kazanırsınız” diyerek fırsatların değerlendirilmesini istedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar