KARADENİZ DÜŞÜNCE KURULUŞUNDAN DEMİRYOLU TEPKİSİ

Karadeniz Düşünce Kuruluşu Basın Müşaviri Dr.Öğr.Üyesi Tuğrul Kesicioğlu, Ulaştırma Bakanlığının 2053 Vizyonu içinde sözü edilen hızlı tren hatları içinde Giresun’un olmaması nedeniyle bir açıklama yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 12.04.2022

KARADENİZ DÜŞÜNCE KURULUŞUNDAN DEMİRYOLU TEPKİSİ

Tuğrul Kesicioğlu, “Ulaştırma Bakanlığı 2053 Vizyonu adı altında yeni yapılacak hızlı tren hatlarını açıkladı. Açıklanan vizyon planında Giresun ve Ordu illerimizin olmadığını gördük. Her alanda çok başarılı çalışmalar yapan hükümetimizden özellikle 2053 Vizyonu hızlı tren hattına Giresun ilimizin de dâhil edilmesini buradan altını kalın çizgilerle çizerek vurgulamak isteriz. Demiryolu ulaşımı ve Yüksek Hızlı Tren Sistemleri ekonomik ve sosyal yapı üzerinde yarattığı doğrudan ve türev etkiler ile önemli bir ulaşım alternatifi ve yatırım alanıdır. İktisadi ve sosyal yapı üzerinde çok yönlü etkileri demiryolu ulaşımı ve Yüksek Hızlı Tren sistemleri hem ilimiz için hem de bölgemiz için önemli bir ulaşım sistemi olacaktır. Giresun öteden beri Samsun-Sarp-Batum demiryolu projesini istemektedir. Ulaştırma bakanlığı 2053 Vizyonu adı altında yeni yapılacak hızlı tren hatları ile ilgili hazırladığı bu vizyon programı bir tasarı veya bir düşüncedir. Bizce bu vizyon programı değişebilir. Bunun için hepimiz el birliği yapıp birlik içinde çalışmalıyız. Bu plan revize edilebilir yeter ki istismar etmeden Giresunluluk üst kimliği ile hareket edelim” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar