Scania markasının güçlü temsilcisi: Erçal Otomotiv

Erçal Otomotiv, 2001 yılında Yetkili Servis olarak başlayarak 2004 yılından bu yana Yetkili Satıcı olarak hizmet verdiği başarılı sürecine devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 23.08.2023

Scania markasının güçlü temsilcisi: Erçal Otomotiv

Karadeniz Bölgesi'nin merkezi olan Samsun'da 6500 m²'si kapalı, 18.500 m²'si açık alanda Scania yetkili servisi olarak faaliyetlerini sürdüren Erçal Otomotiv, coğrafi konumu ve ulaşım imkanları sayesinde önemli bir ticaret merkezi konumunda bulunuyor.

Erçal Otomotiv, Scania markasını Türkiye otomotiv sektöründe öne çıkaran kapsamlı hizmetleriyle de dikkat çekiyor. Geniş servis ağı, yedek parça temini ve yüksek ikinci el değeri, Erçal Otomotiv'in tercih edilmesinde etkili faktörler arasında yer alıyor. Samsun'da faaliyet gösteren su ürünleri ve sebze meyve taşımacılığı sektörlerinde de Scania markası tercih edilenler arasında öne çıkıyor. 2023'ün ilk 6 aylık TAID raporlarına göre Scania'nın pazar payı yaklaşık yüzde 8,5 civarında olup Türkiye'deki ithal markalar arasında lider konumda bulunuyor. Bu başarıları ve Scania'nın Samsun'daki konumunu Erçal Otomotiv Ağır Vasıta ve Sigorta Bayi Direktörü Muhammed Demir ile yaptığımız röportajda ele aldık. Karadeniz Ekonomi dergisinin sorularını şu şekilde yanıtladı:

Scania markası için sunduğunuz hizmetler ve başarılarınızdan bahseder misiniz?

Erçal Otomotiv olarak Scania markası için sunduğumuz hizmetler oldukça kapsamlı. Samsun Tekkeköy'de modern teknolojinin son ürünleriyle donattığımız tesisimizde, Scania orijinal yedek parça satışı, bilgisayarlı fren testi, rot balans, klima yıkama, dolum cihazı, egzoz gaz emisyonu, far ayarı, kabin, kaporta, boya hizmetleri, şase çektirme sistemleri ve komple iç dış yıkama ve yağlama gibi birçok hizmeti günde 60 araç kapasitesiyle veriyoruz.Sektördeki yaygın servis ağımız, yedek parça bulunurluğu ve araçlarımızın yüksek ikinci el değeri, tüm Türkiye ve bölgemizde Scania araçlarının tercih edilmesinde büyük rol oynuyor. 2023 ilk 6 aylık TAID raporlarına göre Scania'nın Türkiye pazarındaki payı yaklaşık yüzde 8,5 ve Türkiye'deki ithal markalar arasında birinci sırada yer alıyoruz.

Scania'nın sürdürülebilirlik vizyonuna katkı sağlamak adına neler yapıyorsunuz?

Scania'nın sürdürülebilirlik çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Scania, yakıt ekonomisi konusunda çok beğenilen ve tercih edilen içten yanmalı motorlarını son kez geliştirdi ve elektrikli mobilite atağı için de hazırlıklarını sürdürüyor.Aynı şekilde, Erçal Otomotiv olarak çevre dostu uygulamalara odaklanıyoruz. Eğitim ekibimiz tarafından düzenlenen sürdürülebilirlik eğitimleriyle çalışanlarımızın çevre bilincini artırıyor, atölye atıklarımızı prosedüre uygun olarak ayrıştırıyor ve geri dönüşüm kutuları kullanarak müşterilerimizi ve çalışanlarımızı çevre konusunda teşvik ediyoruz. Ayrıca, her satılan araç başına doğaya her satılan araç başına doğaya geri verilen bir fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde, doğal yaşamı koruma ve yeşil alanların artırılmasına katkı sağlıyoruz. Sürdürülebilirlik vizyonumuzla müşterilerimize ve çalışanlarımıza çevre dostu bir gelecek için önemli bir sorumluluk üstleniyoruz.

Scania markasının geleceği ve teknolojik gelişmelere yönelik planlarınız nelerdir?

Scania olarak geleceği şekillendirmeye ve teknolojik gelişmelere öncülük etmeye devam ediyoruz. Yeni amiral gemimiz olan Scania SUPER, yüzde 100 Scania mühendisliği ile tasarlandı ve kullanıcılarımızdan tam not aldı. 2024 yılının 2. çeyreğinde Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyoruz. SUPER, emisyon normlarına uygunluk sağlarken, SCR teknolojisi ile sadece SCR kullanarak gerçekleştiriyor.Ayrıca, sürdürülebilirlik vizyonumuz kapsamında karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerde bulunuyoruz. 2025 yılına kadar operasyonel faaliyetlerimizden kaynaklanan karbondioksit oranını yüzde 50, ürünlerimizden kaynaklanan karbondioksit oranını ise yüzde 20 azaltmayı hedefliyoruz. Böylece, Paris Anlaşması'nın hedefleriyle uyumlu bilime dayalı çözümler sunarak çevresel etkimizi azaltmayı ve daha sürdürülebilir bir gelecek oluşturmayı planlıyoruz.

Erçal Otomotiv olarak Scania markasıyla gelecekte ne gibi hedefleriniz ve planlarınız var?

Erçal Otomotiv olarak Scania markasıyla gelecek dönemde profesyonel, şeffaf ve ölçülebilir bir kurumsal altyapıyla örnek ve öncü bir şirketler grubu olmayı hedefliyoruz. Müşteri sadakatine sahip, rekabet gücü yüksek ve sektörel markalarımızla Erçal'ı uluslararası ve halka açık bir marka haline getirmeyi planlıyoruz.Dijital dönüşüme adapte olarak teknolojik gelişmelere hızla uyum sağlamayı ve bu sayede müşterilerimize daha verimli, kaliteli ve tasarruflu hizmetler sunmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda Scania'nın sürdürülebilirlik vizyonunu takip ederek çevresel etkimizi azaltmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Scania markası ve Erçal Otomotiv olarak sektördeki diğer rekabetçi firmalardan farkınız nedir?

Scania markası olarak müşteri odaklı ve yenilikçi yaklaşımımızla sektörde öncü konumdayız. Yaygın servis ağımız, yedek parça bulunurluğu ve araçlarımızın yüksek ikinci el değeri, Türkiye genelinde ve bölgemizde Scania araçlarının tercih edilme nedenlerinden bazıları.Erçal Otomotiv olarak ise uzman ve deneyimli personellerimizle müşterilere garantili, üstün ve kaliteli hizmetler sunuyoruz. Teknolojik altyapımızı sürekli güncelleyerek müşterilerimize en son teknolojiyle donatılmış hizmetler sunmaya özen gösteriyoruz. Samsun'un merkezi konumundan da yararlanarak bölgedeki nakliye sektörüne kritik bir destek sağlıyoruz.Son olarak, Scania markasının sürdürülebilirlik vizyonunu benimseyerek çevresel etkiyi azaltmak ve daha sürdürülebilir bir gelecek oluşturmaya yönelik çalışmalarımızla diğer firmalardan ayrılıyoruz.

Scania markası ve Erçal Otomotiv olarak gelecekteki hedefleriniz nelerdir?

Scania olarak gelecekte teknoloji ve sürdürülebilirlik alanında öncü bir marka olmaya devam edeceğiz. Elektrikli mobilite ve çevre dostu uygulamalara yatırım yaparak, karbon emisyonlarını azaltma ve net sıfır emisyona ulaşma hedeflerimize ulaşacağız.Erçal Otomotiv olarak ise Scania markasını Türkiye'nin ve bölgenin önde gelen şirketlerinden biri olarak konumlandırmayı hedefliyoruz. Teknolojik altyapımızı güçlendirerek müşterilerimize daha verimli ve kaliteli hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda çevre dostu uygulamalara odaklanarak çevresel etkiyi azaltmaya ve sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmaya devam edeceğiz.

Teşekkürler…

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar