İlaç Fiyatlarında Euro Kuru %30,5 Artışla Yükseltildi: Eczacılar Endişeli

Türkiye'de ilaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan Euro kuru, Resmi gazetede yayımlanan kararla %30,5 oranında zam yapılarak 14,0387 TL olarak güncellendi. Bu kararla birlikte, ilaç fiyatlarında döviz kuru artışının etkisi eczacılar tarafından değerlendirildi.

info@karadenizekonomi.com / 31.07.2023

İlaç Fiyatlarında Euro Kuru %30,5 Artışla Yükseltildi: Eczacılar Endişeli

Giresun Eczacılar Odası Başkanı Çağrı Unat, yapılan bu zamla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Eczacıların ilaç fiyatlarının yükselmesi gibi bir taleplerinin olmadığını belirterek, asıl olarak ilaçta karlılığa odaklandıklarını vurguladı. Euro'nun güncel kurunu düşünürsek, yapılan zamın yeterli olmadığına dikkat çeken Unat, ilaç firmalarının ithal ilaçlarda güçlük çektiğini ve bu güncellemeyle bir nebze düzelebileceğini umduklarını dile getirdi. Ancak, tam manasıyla bir çözüm olacağından emin olmadığını belirtti.

İlaç fiyat kararnamesinin güncellenmesi için yapılan taleplere dikkat çeken Unat, son güncellemenin 2008 yılında yapıldığını ve sonrasında 2022 ve 2023 yıllarında üç defa daha güncelleme yapıldığını hatırlattı. Ancak, eczacıların taleplerinin hala karşılanmadığını ifade etti.

Eczacılar odası başkanları ve yönetimlerinin katıldığı bir toplantıda bu konu üzerine görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Unat, ilaç fiyatlarının daha güncel ve eczacılık camiasının sorunlarını çözecek bir hale gelmesi için çalıştıklarını söyledi. Toplantıda varılan sonuç bildirisinde, ilaç fiyatlarının güncellenmesi ve çözüme yönelik düzenlemelerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi talep edildi.

Yaren kaya

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar