Sağlıkta Şiddete Son Vermek İçin Çağrı: Terör Suçu Olarak Nitelendirilmeli!

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Laboratuvar Şefi ve Hastane Başhekimi, aynı zamanda Ordu Tabip Odası Başkanı olan Biyokimya ve klinik biyokimya uzmanı Dr. Ali Coşkun, sağlık sektöründe yaşanan şiddet olaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 26.07.2023

 Sağlıkta Şiddete Son Vermek İçin Çağrı: Terör Suçu Olarak Nitelendirilmeli!

Son dönemde Rize, Samsun'un Bafra ilçesi ve Ordu'nun Fatsa ilçesinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının yaşandığını belirten Dr. Coşkun, bu durumun artık ülkemizde son bulmasını istediklerini vurguladı.

Dr. Coşkun, sağlıkta şiddetin sadece bir hekimin ya da sağlık personelinin fiziksel saldırıya maruz kalması olarak görülmemesi gerektiğini ifade etti. Sağlık çalışanlarının kamu hizmeti yaptığını ve yaşanan şiddet olaylarının sağlık sistemini olumsuz etkileyebileceğini dile getiren Dr. Coşkun, bu tür saldırıların bir terör saldırısı olarak nitelendirilmesi gerektiğini söyledi. Sağlıkta şiddetin yasalarla terör suçlusu olarak nitelendirilmesinin, önüne geçilmesi için önemli bir adım olacağını belirten Dr. Coşkun, aynı zamanda vatandaşlara sağlık çalışanlarının işlevleri ve beklemenin normal bir durum olduğu konusunda eğitim verilmesi gerektiğini vurguladı.

Dr. Coşkun, bu önerilerini Sayın Sağlık Bakanına ilettiğini ve sağlıkta şiddetin terör suçu olarak kabul edilmesi ve eğitim çalışmalarının yapılması konusunda destek beklediklerini belirtti.

 

ETİKETLER;
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar