Fındık üreticileri'nden fındıkta kota tepkisi

Ordu'dan sonra en çok fındık üretilen Sakarya'da üreticiler Toprak Mahsulleri Ofisi'nin koyduğu kotanın kaldırılmasını ve Akyazı'ya depo açılmasını istiyor.

info@karadenizekonomi.com / 15.09.2022

Fındık üreticileri'nden fındıkta kota tepkisi

Ulusal Fındık Konseyi Denetleme Kurulu Üyesi Alaattin Paşa Kaba, da kayıt dışı fındık bahçelerinin kayıt altına alınmasının gerektiğini söyledi.

Yaklaşık 750 hektar alanda fındık üretilen Sakarya'da, bu yıl için 100 bin tondan fazla rekolte öngörülüyor. Üreticilerin depo ve kota sıkıntısı var. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin alım yerinin uzak olmasından dolayı Akyazı'ya bir depo açmasını talep ediyorlar. Aksi halde depoya gidemeyen üretici tüccara mahkum kalıyor.

Fındıktaki kota üreticiyi mağdur ediyor. Ürünü tek seferde ofise verememekten yakınıyorlar. Kayıt dışı fındık üretimi yapanlar fındığa verilen destekten yararlanamıyor. Ulusal Fındık Konseyi Denetleme Kurulu Üyesi Alaattin Paşa Kaba, kayıt dışa üretime son verilmesi gerektiğini söyledi. Kaba, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin uyguladığı kotanın üreticiyi zarara uğrattığını belirtti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar