Yılmaz: Arıcısız bir Apimondia var

Arıcılar Tertip Komitesine tepki gösteren Ordulu gezgin arıcı Mustafa Yılmaz, “Yapılan yanlışlardan dolayı Apimondia gerekli ilgiyi görmedi” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 26.08.2022

Yılmaz: Arıcısız bir Apimondia var

Apimondia Kongresi’nin Türkiye’de yapılmasının sevindirici olduğunu ancak seçilen tarihin çok yanlış olduğunu söyleyen Ordulu gezgin arıcı Mustafa Yılmaz, kongrenin tertibinde çok yanlışların bulunduğuna dikkat çekerek Dünya Arıcılık Kongresi Tertip Komitesine tepkisini dile getirdi.

 

SEÇİLEN TARİH YANLIŞ

Dünya Arıcılık Kongresi’nin İstanbul’da yapılmasının sevindirici olduğunu ancak yanlış zamanda yapıldığına dikkat çeken Mustafa Yılmaz, “Apimondia’nın Rusya’daki savaş durumundan dolayı Türkiye’de olması bizler açısından çok gurur verici hadisedir. Türk diplomasisinin de büyük başarısı olarak nitelendirebiliriz. Fakat seçilen tarih kötü bir tarih. Arıcıların hasat dönemleri, arıcıların arılarını taşıma dönemleri. Bundan birinci eksisini aldı. Apimondia gerekli ilgiyi görmedi” dedi.

 

ÜCRETLİ OLDUĞU İÇİN ARICILAR GELEMEDİ

Ücretsiz olmasını istediklerini söyledikleri halde ücret koyulduğunu da vurgulayan Mustafa Yılmaz, “İkincisi hata ise arıcıların girişi için 50 Euro yani 900 TL giriş parası koydular. Şimdi Türkiye’de megastar Tarkan var. Tarkan’ın konseri 300 TL. Apimondia’ya girmek isterseniz 900 TL para ödeyeceksiniz. Böyle bir dünya yok. Tarım Bakanlığı’ndan bu konu da yardımlarını istedik, bilgilendirdik kendilerini. Onlarda dediler ki biz Arıcılar Birliği Tertip Komitesi’ne talimat verdirdik. ücretsiz hale getireceğiz. Maalesef geldik burada ücretli. O yüzden arıcı yok. Yani Türkiye’de arısız bal, sütsüz peynir, etsiz sucuk gibi arıcısız bir Apimondia var. Arıcı yok maalesef” dedi.

 

TÜRK ARICILIĞI SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Tertip komitesi’ne seslenen Mustafa Yılmaz, “Bütün bunların üstüne bir de stantları gezdim. Stantların içinde maalesef iştigalleri sebebiyle glikozcu oldukları kanıtlanmış bir takım adamlar burada sponsor olma yetkisine bile sahip olabilmişler. Acı bir durum. Yani bu yaptığınız hataların tabii hepsinin hesabını vakti saati geldiğinde vereceksiniz. Tertip Komitesi’ne sesleniyorum ve sizleri kınıyorum. Türk arıcılığı sahipsiz değildir. Türk arıcılığı sahipsiz de bırakılmayacaktır. Tüm arıcılarımıza sonsuz sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar