Bafra pırasası ilçe ekonomisine katkı sunuyor

Samsun Bafra Ovası’nda ekimi yapılan pırasalar Ankara, İstanbul, İzmir ve Karadeniz sahil boyuna yollanarak Bafra’nın ekonomisine katkı sağlıyor.

info@karadenizekonomi.com / 29.10.2020

Bafra pırasası ilçe ekonomisine katkı sunuyor

Samsun Bafra Ovası’nda yaklaşık 90 bin dönüm alanda ekimine başlanan pırasanın hasat zamanı gelerek bu sene 1,5-2 lira arasında alıcı buluyor.

‘’Bafra çiftçileri olarak üretmeye hazırız’’

Üretilen pırasaların çeşitli illere gönderildiğini dile getiren Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, ‘’Kışlık sebzelerin içinde olan pırasa soğuk havalarda soframızda olmazsa olmaz bir sebze. Bafra pırasasının lezzetli ve kaliteli olmasının sebebi Bafra Ovası’nın kara toprak üzerinde bulunması. Yaklaşık 75-80 santimetre olan pırasalar Ankara, İstanbul, İzmir ve Karadeniz sahil boyuna yolluyorlar ve bu da Bafra için olumlu bir getiri oluyor. Devletten tarımın her çeşidine destek istiyorum. Bafra çiftçileri olarak üretmeye hazırız’’ diye konuştu.

‘’Bu sene fiyat da üretim de iyi’’

Bafra Türbe Mahallesi'nde çiftçi olan Ferhat Yaldız, ‘’Pırasada söküm işlemine başladık. Rekolte geçen sene daha düşüktü bu yüzden para kazanamadık ve zarar ettik. Bu sene sezon başı olduğu için fiyat da üretim de iyi. Sezon ortasına doğru daha da düşeceğini düşünüyorum. Geçen sene 50-60 kuruş arasında satılmıştı. Bu sene para kazanıyoruz’’ ifade etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar